lördag 23 april 2016

Grym känsla med nytt styre och styrstam

Cyklade 10 mil idag först 6.5 ut till landet på Smidö med sedvanlig omväg över Sigtuna. Min granne Lasse G hängde med första 45 k bort till Erikssund och vände sen hem och jag fortsatte söderut mot Bro och Smidö. Vi hade kört på helt ok mestadels i motvind men medvinden söderut försvann på något sätt när vi trodde vi skulle få belöningen, men fin cykling och bra känsla i kroppen. Ännu bättre i knoppen då nya Deda styret och styrstam kändes hur grymt som helst. Det som satt på Crescent Exa var i grafit 42 cm med grafit styrstam. Bra komfort men håller inte emot bra när man ställer sig upp eller sprintar. Det här i alu 2 cm smalare som jag är van vid och gillar kändes helstyvt och all kraft ner i backen.  Helnöjd, stort tack Stefan Ljungberg för tipset och Sigge Cykel för ubersnabb montering igår. De satte även ner stammen längst ner och kapade av röret så nu är det en fin dropp som jag gillar.

 

Väl på landet väntade allmänt arbete några timmar i "vårvärmen" runt 2 grader. Jobbade oss dock varma några timmar och stora elden för allt sly värmde ju också fint. Märkte dock tydligt på elden att vinden vände på eftermiddagen och att motvind väntade på hemvägen. Kanon och skönt också att det fortfarande var någon plusgrad..

Sen började det störtregna och avvaktade hemcyklingen lite med kafe och bulle. Som tur var slutade det efter en timme och gav mig sen iväg hem, men tog då kortaste vägen över Kungsängen och Stäket för 3.5 mil. Så sinnessjukt kallt 0.4 grader visade min nya Garmin 520 ett tag innan en värmefront tog upp den till 1.5 grader den 23 april 2016. Vad hände med Global Warming? Snälla kom tillbaka. Nu höll jag mig ändå lagom varm i våra helperfekta bioracer tempest kläder. Vattentäta, andas bra och lite flossade och spoton mellan nollgradigt och + 12 alltså för det mesta i Sverige Stockholm med en årsmedeltemperatur som ettt kylskåp 8 grader. Vilken tur att jag ska till Mallorca på cykelläger med SCK en vecka på tisdag.

Trampade på mitt hårdaste solopass på länge i längtan efter en varm bubbelpool och höll hög fart i den kalla motvinden utan att gå på rött och t om med KOM på slutet och 35.4 snitt över 3.5 mil. Fin fin form känns närmare och närmare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar