måndag 4 april 2016

Säljer min kära Merckx EMX7

Jag byter cykel till Crescent som jag skrev om häromdagen i och med satsningen med Stockholms CK. Tycker inte det känns rätt mot min älskade fullblodsracer Merckx EMX 7 om den skulle få stå oanvänd i mörkret i källaren hela sommaren och kommer därför sälja den så den får komma ut i sitt rätta element på vägarna igen.


Du får en kompromisslös high end fullblodsracer med toppkomponenter rakt igenom. Cykeln tillhör de snabbare och verkar ha en märklig förmåga att placera sig bra på tävling med flera segrar, medalj på VNM och cyklat Vätternrundan på 6.59. It's all about the bike..

Ramen är legendarisk. Den kanske vridstyvaste som gjorts i 62 HM ton grafit (Pinarello använder samma i sin prestigemodell Dogma). Den är så kompromisslös byggd att Merckx la ner produktionen då de blev "för dyra" att producera. Enbart ramsetet utpris ca 45 tkr. Merckx EMX7 svarar direkt, är extremt följsam, styr dit du riktar och är en dröm att spurta med. All kraft går rakt ned i backen. WRROOAM!

Som ni säkert vet är hjulsetet extremt viktigt för en cykels känsla och egenskaper och det är där i stort sett alla mediumprisade nycyklar sparar in. Inte här. Top Notch quality. Dessutom 100% tonanpassat i färg till den snygga ramlacken. Den Österrikiska kvalitetshjulbyggaren Xentis Wheels med Squad 5.8 Carbon Clincher har gjort ett 58 mm kanttrådshjul för finsmakare med perfekta egenskaper för de svenska vägarna. Suveränt aero samt mycket stabila och lättkörda även i stark vind. Det perfekta allvädershjulet. Inbyggd magnet i bakhjulet och absolut toppskick, inga märken eller skador med DT Swiss 240 nav http://www.xentis.com
Nypris enbart hjulset 25 000 kr. www.bikerumor Test Xentis Squad 5.8


Växelgruppen är SRAM:s finaste grupp RED 22 11 delad med 53/39 och 11-25 kassett.

Jag har cyklat och tävlat säsong 2014-15 med cykeln. Cykeln är pedantskött, nyservad och alla slitdelar kontinuerligt utbytta. Inga skador på ram. Storlek M 55 med integrerad sadelstolpe. Ny Bontrager Team Issue sadel. Aggressiv 130 mm 3T styrstam med -17 grader (finns annan också om önskas) och ett PRO Vibe Sprint (använt av Cavendish) 40 cm  styre. Ultegra pedaler. 2 st Blackburn röda flaskhållare i grafit. Vikt 7.1 kg. Passar längd ca 172-182 cm. Jag är 178 cm.

Pro testride EMX 7 Marcel Wust

Pris 38 tkr ring mig 0709320320 om du vill veta mer eller maila bohrjonas@gmail.com
2 kommentarer: