lördag 4 februari 2017

Runners high med Tom Morello

Fick en sån underbar flush av Runners High idag efter en timme MAF puls på Monarken. Kollade på den grymma hyllningskonserten till Springsteen Musicares person of the year som han fick för några år sedan. Sanslöst fina tolkningar av artister som Sting, Elton John, Mumford & Sons, Jackson Browne (en stor favvo från uppväxten) och många många fler. Men häftigaste tolkningen av dem alla gör Tom Morello från Rage Against The Machine som tillsammans med Jim James gör en Ghost of Tom Joad som är out of this world. Ett sånt gung och tryck med gitarren av Morello som jag aldrig sett maken till. Konst på toppen av världen. Lyckoendorfinerna flödade ikapp med Morellos gitarr. Underbar känsla.

Tom Morello "scratchar" sin klassiska "Arm The Homeless" gitarr.

Just den versionen hittade jag inte på nätet men däremot Morello tillsammans med main man Bruce själv. Du måste se den, samma låt, lika otroligt gitarrspel från Madison Square Garden 2009. Skruva upp volymen på topp och njut. As good as it gets!


Blev 90 minuter på MAF puls. Lite konstig känsla, overall känner jag mig både starkare och piggare än på flera år. Går utan och halta. Har yogat och styrketränat bra och är både rörligare (om än långt kvar till ok nivå) och starkare i kroppen än på flera år. Ligger däremot en bra bit bort i cykelperformance men det kommer till våren hoppas jag.

På förmiddagen efter ett yogapass åkte jag till Thomas min kiropraktor tillsammans med min äldsta dotter Alice (som blir myndig nästa vecka, time flies). Alice har haft ont i ryggen ett tag och jag tänkte hon kunde få uppleva Thomas magiska händer. Hon blev lika förstummad som jag blev innan jag vant mig vid hur han med några få enkla handrörelser och kännande på magen får igång signalen  till höftböjarmuskeln för balan i kroppen. Sen fick jag samma behandling och vi åkte nöjda därifrån.

Följde sen upp träningen med en lång skön bastu. Skrev ju om det igår hur bastu med en mängd fördelar även visat sig kunna förbättra prestation i cykel, löpning osv. Rätt kratigt t.om. 

Nu dags för middag och premiär för gräsbetat naturkött från en bondgård utanför Norrtälje. Fick hem en leverans igår på nätta 50 kilo "blandat". Köpte en extra frys för det här och har nu kött för närmsta året eller kanske mer. En av döttrarna är vegetarian och man ska ju vara lite försiktig med kött sägs det men ska man äta det så finns inget bättre och godare än gräsbetat naturligt uppfödda. En jäkla skillnad på både smak och näring.

Mycket kött i frysen
Efter en hel vit månad avklarad nu så får vi njuta av ett gott glas rött till köttet:-)

Ikväll blir det sen en riktig höjdare till Kajsa och jag ska på konsert Vasateatern med Moneybrother som gör ett par välgörenhetsspelningar och samlar in till sitt skolbygge i Kenya. Stor gest från en stor musiker och sångare. En av landets allra bästa liveartister som jag också fått förmånen att lära känna som en kanonkille. Ska bli grymt kul. Rock on brother!

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar