söndag 14 maj 2017

Tough Viking & långsolopass med rekordfart

Var ganska ledbruten imorse efter en närmast absurt hård funktionärsdag med Kajsa och Vera på Tough Viking igår. Kajsa hade lovat bort oss som heldagsfuktionärer för att Sollentuna Volley där tjejerna spelar skulle kunna stärka sin kassa. Gott så och fint väder var det. Men hade nog inte räknat med 8 timmars stenhårt pass vid vattenstation ett fyra km ut på banan. De 5000 löparna som skulle springa drygt 8 km med en massa Tough Viking hinder som isvak, taggtrådar, klätterställningar, eldhinder pch 10000 volt m.m släpptes 100 åt gången från kl 10 till sista start kl 16. Galet mycket folk hela tiden och inte en sekunds paus till kl 5 när sista löpare var förbi vår station.

Grymt härlig stämning och superkul att heja och peppa alla tappra, och som vi hällde upp vatten. 5500 pappersmuggar och kanske runt 700 kannor vatten att fylla på från de stora vattentankarna. Helt galet säkert 1.5 kubik hällde vi upp, ett glas i taget. Kul som sagt men galet jobbigt speciellt allt grus och damm som hela tiden blåste rätt in på oss från stationen som låg precis där de skulle dra en stor kätting med tyngd ett varv runt förbi oss så här

Vi såg ut som tre grå dammråttor när vi kom hem och aldrig har väl ett bubbelbad och en öl suttit så bra. Löpare efter löpare hostade i dammet och tyckte synd om oss, och det hände väl några gånger att jag tänkte ni fattar inte hur bra ni har det. 8 km och lite hinder avklarat på en timme om man tar det lite halvlugnt vs vårt jobb? Whos the Tough Vikings?tänkte jag (och sa nog även någon gång om vi ska va ärliga:-). Men en kul om än lite väl jobbig dag. Extra kul var när vi checkade ut och Kajsa fick höra att många löpare specifikt kommenterat vårt stöd och engagemang på stationen. 
Vera testar ett av klätterhindren
Många muggar blev det 3 Big Bag proppfulla.

Vi somnade som stockar i soffan på kvällen efter bara knappt halva Eurovision. Otroligt dålig kvalite på det jag såg innan John Blund med rätta kastade sin drömsamd i mina ögon.

Idag var det bra cykelväder. Är man inte direkt bortskämd med men det var det idag frånsett några mil mellan Rimbo Edsbro trakten där temperaturen var nere på 8.1 grader på min Garmin ett tag. I övrigt mycket svag vind på förmiddagen med och sida med. Bestämde mig ganska fort att sikta på jämn hög fart och en ansträngning jag kanske kunde tåla i 3-4 timmar. Gick bra från Rimbo till Edsbro och sen till Almunge på fina vägar. Stannade till 2 minuter Almunge efter 10 mil och åt upp mackan jag hade med mig. 

(Inget) farthinder idag i Almunge eller annan stans heller.

Mätaren visade 38.7 snitt utan att jag gått på rött så det kändes riktigt bra men nu väntade motvind från Almunge och hemåt. Dessutom hade den ökat klart efter en nära stilla morgon. Bestämde mig för att köra hårt de 4 milen till Väsby och sen rulla ned sista milen till Sollentuna.

Fick bita i hårt sista timmen men kunde hålla 36.8 från Almunge till Vikskolan de sista 4 milen och slog av med 140 km på mätaren 3 h 40 min. 38.1 snittfart och pulsen nu  gott och väl uppe i zon 5 sista 2-3 milen.
https://www.relive.cc/view/985743973

Kul, det här är det snabbaste jag cyklat så här långt solo med racer någon gång. 50 är det nya 40. Its never too late!

3 kommentarer:

  1. Starkt kört! 38.1 km/h i 14 mil! Där har jag något att bita i :-)

    SvaraRadera
  2. Enormt imponerande!! Hatten av!

    SvaraRadera
  3. Stort tack Johan och Jonas!

    SvaraRadera