måndag 1 maj 2017

VR Sub 7 grym premiärträning i solen

Vi fick en fantastisk härlig cykling i det underbara vädret idag (tack Sverige du kan ju leverera fint väder om du vill, fortsätt så nu). Ca 25 taggade Vätternrundan Sub 7 aspiranter gav sig iväg från Vikskolan i Upplands Väsby ledda av vår rutinerade kapten Erik Vrang vid 09.30 i strålande sol och ÄNTLIGEN lite svagare vindar.

Jag hade satt på Zipp 808 NSW på Merckxen och det kändes kanon från start. Efter en lugn upprullning första milen höjdes farten i en redan från början ganska välsmord kedja som rullade runt med ambitionen att det ska vara ca 1.5 kmh skillnad mellan snabba och långsamma ledet och ta ca 4 sekunder att passera cyklisten till vänster eller höger om dig. Vi snurrar med eller motsols beroende på vindriktning och tränade med stor framgång på ett fiffigt sätt att byta rotationsriktning. Sida med upp 4 första milen till Almunge och det gick runt 42-43 kmh.

Tummen upp i Almunge!

Hade sen middag igår med en del vin och även en Armagnac från mitt födelseår 1966 som jag fick i present när jag fyllde i december Jag tog som tur bara en. Klasse tog två men han skulle spela golftävling istället för att cykla 13 mil i snabbfart så det må va hänt.
Fin majbrasa på badberget vid Edsviken. Sol, eld , jord o vatten bara det 5 elementet metall saknades.


Kändes bättre än väntat i kroppen idag trot sen middag och segt igår med 9 blåsiga solomil med extrem motvindskänsla vart man än vände styret. Desto roligare cykling idag. Alltså vad jag gillar att cykla i bra väder och vice versa nu känner jag. Håller jag på att bli en solskenscyklist? Man blir ju sjukt peppad också av den höga farten att swischa fram i 45-50 långa stunder utan större ansträngning tillsammans med rutinerade och starka cyklister. 

Vi tog ett snabb stopp för lite taktiksnack i Almunge efter dryga 4 mil. Vidare sen i medvind och hög fart mot Edsbro sen mot Rimbo och hemåt igen utan tänkta stopp. Det gick kanon med härligt flow i gänget ända till Rimbo där fick jag punka ( 2 på en vecka obra trend). Klungan stannade som tur var hade inte varit kul att bli lämnad där när man kände "game on" i kroppen. Efter fixning av punkteringen rullade vi ut igen mot Roslagstoppet och sista 4 milen hem i tuffare mot och kantvind. 

Ofta där tidigare har vi fått gå ner på ett led då många blivit slitna, så ej idag. Glädjande var i stort sett hela storklungan fräsch hela tiden och även om pulsen säkert gick upp en del sista timmen så var det en mycket lovande premiärrunda imed en större grupp. Vi höll 40.9 snitt efter uppvärmningen de sista 11.5 milen och var rörande överens om att det här var klart bästa första träningen jämfört med tidigare år.

Hade en klart bra dag och var pigg hela tiden mestadels i zon 3 ansträngningsmässigt med sista halvtimmen i zon 4. Förbannat kul cykling!

Det kanske kan vara intressant att se hur mycket eller lite kraft som behövs för att cykla i 41 snitt i en bra kedja 11.5 mil. Ibikedata visar 236 w 269 npw. Skulle man hålla samma fart själv med racer behövs kanske runt 340 w eller så. En enorm kraftbesparing en väl fungerande kedja ger.

Det här kan bli riktigt bra när vi får upp farten lite till allihop och blir än mer samspelta. Vätternrundan under 7 timmar? Hur svårt kan det va?:-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar