lördag 16 september 2017

10 mil solotempo och Borg som uppvärmning inför Roslagshösten - "Nobody beats Vitas Gerulatis 17 times in a row"

Hade tänkt köra Anundsloppet elitklass i Västerås imorgon men när jag fick höra att det går typ 30 varv på den lilla trekilometersslingan vid Anundshög (istället för det längre milvarvet bredvid) blev jag inte lika sugen. Spiken i kistan för mitt deltagande var att hela varvet fått nylagt oljegrus i veckan, smart planning..

Ändrade planer och kör istället Roslagshösten 135 km imorgon. Brukar bli riktigt bra träningspass och även om det är ett motionslopp så brukar alltid många starka vara med och högt tempo. Varit först över linjen några gånger. Back to back våren o hösten 2013 och först i våras också. En back to back imorgon igen vore kul.

Tog en ganska rejäl uppvärmning idag med 10 mil solotempo. Schysst väder och jag bestämde mig för att ta bilen till Vikskolan för en tur upp mot Almunge Knutby och tillbaka.


Valde en behaglig ansträngningsnivå om runt 80% av maxpuls. Den nivå jag trivs bäst på och kan köra många timmar utan svacka och njuta både av cyklingen naturen och ganska hög fart.

Det kändes klart bra i tempoställning hela vägen idag. Ingen tendens till svacka och prickade 40 snitt på 140 puls och precis på de 80% av max som tänkt. Kanske en väl hård uppvärmning inför 135 hårda k imorgon men har haft en förnimmelse av bra ben efter långa halvhårda pass förut och hoppas på likaså imorgon.  Ren cykelglädje och skön känsla att inte för tid, fart eller på max idag utan att slå av lite när pulsen började gå upp och känna sig fräsch hela tiden.

Sedan gick vi hela familjen på Borg filmen VIP salong på M.O.S. Jäkla bra grej SF gjort med de salongerna. Stora sköna stolar och man kan ta med en öl eller ett glas vin. Skål Kajsa!


Imponerad av filmens autencitet känsla. Borg är ju nästan löjligt lik. Ännu mer imponerande är hans rörelsemönster och looken och slagen på tennisbanan. Fattar inte hur de fått till det så bra. Islänningen Sverrir som spelar Borg spelade ju inte ens tennis innan. Snacka om adaptiv och fast learner. Minnena från tonåren kom och det blev spännande igen där i tiebreak i 4 set fast jag visste hur det skulle gå men det visste ju inte döttrarna som också tyckte om den. De andra var också porträttlika speciellt Bergelin och Mariana. Mc Enroe också bra spelad av Shia Le Boef. inte samma färg på håret som på bilden här från franska öppna Paris 2013 när vi träffades på en tillställning. Två vithåriga män i vita kläder:-)


Spelade själv tennis Borg style på samma tillställning. Fila tröjan och trärack Dunlop Maxply (sånt som Mc Enroe hade i början)


Slutligen måste dela med mig av ett av idrottsvärldens bästa quotes genom tiderna. Vitas Gerulatis också med i filmen och porträtteras som det party animal han var. Gick tyvärr illa för gamle sköne Vitas med drogerna och han dog 1994. Men i Masters 1980 slog han efter 16 raka förluster Jimmy Connors för första gången och utbrister följande på presskonferensen.

"And let that be a lesson to you all. NOBODY beats Vitas Gerulatis 17 times in a row"

Priceless!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar