måndag 12 februari 2018

Ett silver ett par 4:or ett par 10:or men ingen frukost längre..

Wow vilken bragd av Sebastian Samuelsson. 20 år och en sån kyla i skjutningarna för att inte tala om trycket i skidåkningen. Fantastiskt och snabbast på banan. En riktigt oväntad silverbragd och man såg helt klart att den killen kommer bli storstjärna. Finns nog fler i det unga laget som kommer gå långt nu. Framgång föder framgång och Pichler är helt otrolig och vet hur man skapar vinnare. Hade lyckats undvika att få reda på hur loppet gick idag och kollade på det under ett pass på Monarken ikväll. Sämre inspiration har man ju haft om man säger så. Efter 30 min uppvärmning under upplösningen av loppet fick jag sen till 2 bra fyror med 360 w. Jobbigt jobbigt sista minuten över 90% av maxpuls, men inte nära döden. Följde upp med 2 st 10 min styrkeintervaller a 50 kadens 6 kg motstånd. Den första stående hela vägen och den andra sittande. Kändes bra och maxade inte högre än 87% av puls mot slutet av respektive 10 min intervall. Bra träning idag som kompletterades med en dryg timme cykelpendling idag. Först i snöstorm och motvind på morgonen, men hemvägen gick betydligt lättare på bara cykelbanor och vinden i ryggen.

Jag använder sedan tre månader en ny kostregi och äter på vardagar enligt s.k 16/8 modell. All mat intagen under ca 8 timmar per dygn vilket ger kroppen fina 16 timmar att vila, återhämta sig och bygga upp sig på. Vinsterna är enligt forskarna stora. Bättre organhälsa, starkare hormonnivåer vilket ger mer muskler mindre fett. Jämnare energinivåer och studier visar även på tydligt bättre uthållighet på löpband för 16/8 grupp vs mer traditionellt ätande. Extra intressant för oss som tränar mycket. Djurförsök pekar även på klart längre livslängd. Intressant och efter tre månaders test är jag fortsatt positiv. Jag skrev häromdagen ett inlägg på Cellexir bloggen om s.k Time Restricted Eating och varför Nobelpristagarna 2017 i fysiologi också slutat med frukost. I inlägget finns även länkar till en bra podcast och Youtube intervju med ledande forskare inom området. Missa inte det.

Dags att ompröva den gamla sanningen om frukost som dagens viktigaste mål?
https://cellexir.se/blogs/news/spelar-det-roll-nar-vi-ater-time-restricted-eating-circadian-rythm-var-inbyggda-klockaInga kommentarer:

Skicka en kommentar