torsdag 15 november 2018

Från Sao Paulo till Vinterstudion & bänkpress med Clint Eastwood

Sitter på ett morgontåg till GBG för mässjobb ett par dagar. Mycket resande nu senaste dagarna. Vi hade en kul långhelg i Sao Paulo med F1 på fina Interlagosbanan och hospitality i Porsche Paddock Club fredag-söndag. Riktigt kul och mäktigt att se fartmonstren dundra förbi. Synd med Marcus Ericsson som misslyckades direkt i starten efter 6 plats och klart bästa kvalet någonsin. Otroligt vilken fartskillnad både visuellt och i verkligheten det är mellan F1 bilarna och Porsche Carrera Cup bilarna (som i sig är monster på över 500 hk) och klart snabbare än te x STCC bilar. Ändå kör F1 bilarna de snabbaste varven på 1.07 med banrekordet Lewis Hamilton satte i kvalet och Porsche på 1.37 nära 50% mer tid. Ännu tydligare blev det när hela banan fylldes med Ferraris av alla de sorter. Flera hundra på banan samtidigt när vad som såg ut som Brasiliens samlade Ferrariägare fick köra banan. Då tyckte man de värstingsbilarna såg ut att stå still i jämförelse med Porscharna. Snacka om tripp trapp trull. men oj vad mycket vackra Ferraribilar.


NicoHulkenberg kraschade sin Renault på träningenJohansom sponsrade en bil med sin nystartade kepsfirma John Hatter med tryck citat från klassiska filmerInte helt lätt att kliva in genom säkerhetsburen
Nej men skål då

Sao Paulo var också en annorlunda upplevelse. Första gången jag var i 20 miljonerstaden  en av de allra största i världen och verkligen absurt stor. Fattigt fattigt och många riktigt rough areas, favelor man inte bör vistas i men samtidigt i många andra delar en urban moderna storstad fylld av häftiga restauranger, barer och nattliv. Grymt klimat också det ligger på 800 m höjd så det blir sällan för varmt och inget större behov av AC jämfört med Rio som bara är 40 mil bort. En av killarna som var med under helgen och numer bor i Sao Paulo efter att ha bott 15 år i Rio beskrev också kulturskillnaden städerna emellan som monumental. Lite förenklat Rioborna är lata drönare som hellre softar på Copacabana och Sao Paulo innevånaren är arbetsam med ambitioner. Det förvånade mig som hade hört att Sao Paolo inte var något vidare av några bekanta som varit där. Men jag gillade staden sammantaget. Men det verkar inte vara något vidare för cykelträning..
Den lilla hotellpoolen på 18 våningen kändes lite under medellängd på de många hundra höghusen i Sao Paulo skyline.


Efter en lång flygresa var jag hemma tisdag em. Lite sliten förstås efter 3 dagars konstant påfyllning av den inte mest hälsosamma drycken och alldeles för mycket mat, men kunde sova bra i den lyxiga flygstolen på fina SWISS planet. Tittade på Meryl Streep x 2 på hemvägen först Mamma Mia del 2 där hon iofs är död men med lite på slutet. Sedan på klassiska under broarna i Madison County mot Clint Eastwood som gjort den också. Gripande story som jag inte sett tidigare och jäklar vilka skådisar dom är. Har ett roligt minne med Clintan. Mitten på 90 talet tränade jag ofta på World Class Gym på Luntmakargatan i Stockholm. En gång när jag körde bänkpress kom det fram en stor man och frågade på amerikanska "Can I go inbetween Your sets"? Go ahead punk make my day- sa jag inte.. Yeah for sure svarade jag till Clintan som var på besök och promotade en ny film och så körde vi några set bänk ihop och passade varandra. Han var grymt tight och stark i kroppen och bollade med 90 kilo på stången då i 65 års åldern. Vilken kung han är still standing nu 88 år.

Hemma efter lite uppackning tog jag en lugnt pass med lite rodd och Wattbike i Vinterstudion redan på tisdag kväll. Skönt att svettas ur lite champagne måste jag säga. Även av den varan kan det bli för mycket.. Tittade på en Netflix dokumentär om Michael Jacksons planerade sista storshow This Is It. Såg ut att bli en mycket imponerande show och bara för sorgligt att den inte blev av, poor soul. Igår kväll såg jag klart den och tog 30 ganska snabba minuter på Wattbiken med första lite halvhårda passet på länge. Form är ju som ni vet färskvara och det finns nog bättre sätt att skaffa den än att flyga över halva jorden och dricka champagne men va fan det finns ju fler saker i livet än cykel, inte minst när det är lågsäsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar