söndag 11 november 2018

Sao Paulo F1 Grand Prix

Kul dag på klassiska Interlagos banan igår på kvalet inför dagens F1 lopp. Marcus Eriksson gör sitt klart bästa kval och startar idag 6. Fantastiskt kört av Eriksson med "bara" de omöjliga bilarna framför från Mercedes Ferrari och Redbull.

Det körs också Porsche Carrera Cup där vi i vårt resesällskap har med en bil som tävlar. Magnus kom 16 igårdagens race. Körde stabilt men som gäst får han vikthcp med 35 kg så hart när omöjligt att kunna konkurrera riktigt högt upp. Häftigt att höra honom berätta om alla detaljer kring racingen och vilka preciosionsvertyg de kör. Carrera Cup bilarna har mer än 500 hk och är helt strippade på inredning / vikt. Ändå ser de ut som traktorer på banan i relation till F1 bilarna när de blåser runt kurvan och uppför backen utanför Porsche Paddock Club där vi hänger hela helgen och blir bortskämda med en aldrig sinande ström av mat och dryck. Hamilton satte banrekord i Q3 och körde varvet på drygt 1.07 De snabbaste Porschevarven går på 1.37 så rejäl skillnad på snabbt mot snabbast. 

Inte lätt att klämma in sig genom säkerhetsburen. Magnus berättade att de med ABS bromsarna behöver trycka upp bromsarna i 100 bar i varje kurva. Fick prova det och mina cykelben fick ta i ordentligt för att nå +100 bar. Gav ett helt annat perspektiv och förståelse för hur tufft det kan vara att köra racing.

Johan soonsor till Magnus lägger ut kepsar inför lansering av sitt John Hatter projekt. Kepsar med roliga och colla filmcitats tryck.

Kvaltiderna way to go Marcus!

Hulkenberg kraschade sin Renault på fredagens träning.

Nu ska vi åka ut till Interlagos banan och dagens Porsche race samt le grande finale. Go Marcus Go!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar