fredag 30 augusti 2019

Bra 13 mils genrep inför VM i Poznan på söndag

Efter femettan på 9 milscyklingen Sala Silverman i lördags fick jag några dagar rejäl svacka och tog helt ledigt från träning i 3 dagar. Vet inte om infektionen i bröstet och penicillinkuren jag tog på något sätt påverkade (slutade med den igår). Blev också halvförkyld i söndags så var allt annat än träningssugen där några dagar. I onsdags kändes det glädjande bättre och skarvade en 6 milsrunda efter pendlingen med ett ganska snabbt varv runt Fysingen på Madonen. Sen igår ville jag köra ett lite längre genrep inför det 15 mil långa linjeloppet i H 50 VM Poznan på söndag. Siktade på en ganska tuff genomkörare på jämn effekt men inte gå så högt i puls så man blir sliten, zon 2-3 mestadels men med jämn effekt.

Körde den klassiska Roslagstempobanan med Madonen 13 mil solodistans från Vikskolan Upplands Väsby till Almunge, Knutby, Edsbro, Rimbo, Vallentuna och tillbaka till till Väsby och Vikskolan. Sida medvind upp till Almunge, kantvind till Edsbro, sen övervägande mot hem men bättre på slutet med lite medvind från Vallentuna till Väsby. Kände ganska omgående att jag inte hade det för att gå upp på hög puls och alltför hög intensitet igår. Men det blev väldigt bra "bang for the buck" ändå med bra vridmoment i min (får jag säga det utan att det tas som skryt?) ganska väloljade dieselmotor. Hade styvt 270 w efter ett par timmar i snitt och under 130 i puls ca 73% av max. Efter en banan och macka i Rimbo köpte jag en Thailändsk förlaga till Redbull (har hört att de fick idén till Redbull från den Thailändska lilla flaskan med energidryck smakar nästan lika också) på den lilla lokala Thaisyltan bredvid macken som jag brukar stanna på ibland och fylla på vatten när jag cyklar förbi. Fick bra energi sen tillsammans med Cellexir Endurance att hålla kraften hela vägen hem på samma nivå även om pulsen gick upp 10 slag sista timmen. Bra ben hela vägen och fina 38.8 i snittfart 130 km 3 h 21 min är ju ett bra besked om att åkstyrkan finns där. Ifrånkörd i en klunga tror jag inte att jag blir men sen är det så himla mycket som måste stämma falla rätt om slutresultat ska bli riktigt bra.


63.5% zon 2 resten zon 3 plus en liten slutspurt sista minuten i zon 4
https://drive.google.com/uc?export=view&id=113GynPFIy5YFvgyV_hUQjzN13JmFaErc


Kul grej också häromdagen när jag lyssnade på Jonas Coltings podd https://play.acast.com/s/coltingsnaknasanning/44121bb9-7884-4d90-9ef3-485bfd00fd01 senaste avsnitt. Jonas är ju ambassadör till oss på Cellexir https://cellexir.se/pages/ambassadorer och kom snyggt 2:a i SM H 45 medeldistans utan triatlon träningsfokus. Vi träffades på Sala Silverman och hann snacka lite. I podden efter 57 minuter kreddar han min cykling från helgen så jag nästan rodnar. Men det är väldigt kul att få ett sånt erkännande från Jonas som verkligen vet vad han talar om. Inte minst när man tränat så hårt och målmedvetet  i nära 10 år nu och kunna visa att det faktiskt går att trots snart 53 år fortfarande bli bättre och utvecklas. Fart och resultat kommer ju liksom inte helt av sig självt..

Vad som inte var lika kul var på kvällen senare igår då jag blev supertäppt från ingenstans, genomförkyld typ, jäkla värdelös natt blev det med kass sömn och rinnande näsa. Känns nästan som något allergiskt, frågan är vad? Har tagit antihistamin nu och hoppas det lättar till imorgon. Jag och Stefan Ljungberg åker till Poznan imorgon bitti med Ryan Air  (cross my fingers) men fanns ingen annan vettig förbindelse.

Nu kör vi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar