torsdag 1 augusti 2019

Smacktempo Brottby 20 km - Raketbränsle

Jag spelade golf igår på Brohof, i förrgår också och ett par gånger till dagarna innan. Fått en liten nytändning på golf, synd man är så dålig bara. Gjorde en hcp revision förra året efter många års inaktivitet och fick höjt hcp till 14 från 7 så nu kan jag i alla fall spela någorlunda på det och till och med lite bättre 38 poäng häromdagen. Kul!  Men golf är vansinnigt svårt tycker jag. Man kan liksom inte kämpa som i t ex cykel. Ta i, bita ihop kriga är begrepp som inte gifter sig så bra med golf. Kanske därför sporten också på ett sätt tilltalar mig så mycket som kontrast. Man är så naken, så utsatt för sina egna brister och svagheter i huvudet, motoriskt o s v. Hur mycket tid som helst mellan varje slag att fucka upp tankarna en mikrosekund i baksvingen. Det finns ingen plats i världen jag kan känna mig så usel och värdelös som på golfbanan efter tillräckligt många katastrofslag. Samtidigt belöningen när bollen flyger precis dit du vill och allt bara flyter den är svårslagen. PG Woodhouse skrev en gång i boken golfhistorier "En kvinna är bara en kvinna men en lyckad drive är en nåd att stilla bedja om".. Ja någon gång ska jag tusan lära mig det där spelet lite bättre. Men oj vad vackert det är ute på Brohof, bara 7-8 km från vårt älskade Smidö vid Mälaren. Vilken härlig vecka vi haft i den senaste värmen (kom tillbaka nu) med mycket sol & bad cykel och golf för min del. Att "SUPPA" i solnedgången är magiskt. Ja ni ser ju själva:-)

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1JLbb2Ki-FZga1CHUBj4dx0s39eu-xxO6


Det verkar onekligen som jag har lite bättre anlag för cykling än golf igår började den populära Smackserien igen efter ett sommaruppehåll. Det var tempolopp 20 km på gamla Norrtäljevägen från Brottby til Roslagsstoppet och tillbaka. hela 64 startande i den ganska ogästvänliga kyliga gråmulna kvällen med stark vind. Jag tvekade rejält att köra efter golfrundan då jag kände mig både genomblåst och kall. Hade också kört ett hårt tempopass Fysingen Runt på morgon innan golfrundan dagen innan och värderade både en och två gånger på att köra dubbelt golf och maxtempo två dagar i rad. Men ville samtidigt ha ett lite kortare pass på hög intensitet till innan helgeens NM och som min lillebror en gång så sant sa "Har du någonsin ångrat att du tog ett bad?" Man står där och tvekar ibland inför att hoppa i det där kalla vattnet, men alltid lika skönt efter man kommit upp, fylld med energi och frisk härlig känsla. Lite samma sak som efter ett bra träningspass. Det ger energi det tar inte. Jag anmälde mig sista av alla och fick startnr 68 och starttid 19.33.30.

Hade som vanligt laddat upp med en dos av vår kommande Cellexir Endurance 30 min innan loppet. En performance enhancer för konditionsidrottare att ta innan prestation. Den innehåller ett antal ingredienser ni säkert väl känner till och många kanske använder redan använder som koffein, nitrat (från rödbetor) och några aminosyror. Men den innehåller också flera spännande ämnen ni troligen inte visste kan hjälpa fysisk och mental prestation i samband med uthållighetsidrott. Formulan är framtagen av Dr Mikael Mattsson en av landets ledande idrottsfysiologer forskare på Stanford University och Karolinska och ett världsnamn inom prestationsfysiologi. Mikael är senior advisor till Cellexir - Vår historia och det här projektet skall bli så roligt att presentera under hösten. Vi har sammanfört de ämnen som har starkt vetenskapligt stöd för ökad prestation tillsammans med några som har potentiellt vetenskapligt stöd och ytterligare några som har empiriskt starkt stöd och använda i olika kulturer under århundraden i samband med prestation. Cellexir Endurance kommer bli den första i sitt slag och skall inte förväxlas med andra energigivande produkter den innehåller inte energi / kolhydrater. Jag har använt den nu hela vår och sommarsäsongen i samband med tävling och hård träning och har haft grym känsla / nytta av den. Rena raketbränslet och igår var det verkligen effekt då segheten och mental tvekan byttes till energi och kämpaglöd strax innan start.

Motvind och uppför i starten så det gäller att inte spränga sig där i stress över låg fart på mätaren. Såg att wattmätaren de första minuterna var uppe runt 400 w sen ner till 370 andhämtningen blev snabbt hög men benen kändes någorlunda under kontroll. Hade som sikte en effekt runt 340 w som mål och slog av något tills den började närma sig det snittet. Fick lite självförtroende när jag efter 5-7 km kände att jag håller kraften utan att gå in på för mycket rött. Plötsligt drar det bara till några centimeter från vänster axel och styre. En bil är så nära att köra på mig och håller inte ut knappt någonting trots ingen mötande trafik. Han kör väldigt nära även cyklisten framför. Blir chockad, förbannad och nästan så jag stannar och slutar trampa av rädslan. Men kommer snabbt igång igen, den grisen ska inte få besegra mig. Men man undrar ju vad är det för fel på en del? Kör om några framför startande och vid vändning har jag kommit i rygg på Valhalls Anton Steen som startade 30 sek framför. Farten är 41 snitt till vändning och nu väntar sida medvind och lite mer nerför hem så kan jag bara hålla kraften nu kommer det gå grymt snabbt hem. Det kan jag glädjande jag kör om Anton och känner att jag kan trycka på ordentligt i jämn kraft runt 340 hela vägen hem. Hemvägen från vändning milen hem går med 49.5 snitt och jag kommer helnöjd in med totalt 44.8 fart 337 w. 153 i snittpuls (88% av max) 160 högt.

Det ger 4 plats tre "ynglingar" i elitklass före "bara" 30 sekunder efter snabbaste tid Jimmy Carlsson Valhall 2 Daniel Pinto 2 16 sekunder före och 3 Claes Nordström 3 sekunder före mig. För första gången på många år är jag lite före vår egen tempogigant Niclas Näslund (men han kan mycket bättre). SMACK-serien-Brottby-tempo-20-km-2019-07-31.pdf

Niclas efter målgång inte nöjd jag ska starta om en minut.
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1sQw6qNf2f1ytytMIny15EJY22-1fB03U

Det här är mitt bästa och snabbaste tempolopp på många år. Väldigt roligt att kunna göra året man fyller 53. Säsongen 2013 var jag snabb på tempo men sedan dess har jag haft svårt att nå dit trots högre kraft. Har jobbat lite med positionen och kanske har jag lyckats få ner huvudet något mer nu. Min kraft är bra igår men gjort lite högre flera gånger tidigare så troligen är positionen lite mer aerodynamisk nu. Hur som helst jäkligt kul och ger självförtroende inför lördagen Nordiska Mästerskap på Åland. Tempo på lördag och linje på söndag. Kör hårt!

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1qKDPGCK-wl4ERWPsRNCBinqBwTufxmkU
2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Vilken intressant respons på din race report... Bra krigat på tempohojen!

    SvaraRadera