måndag 26 augusti 2019

Amatör VM i cykel Poznan linjelopp H 50 söndag

Ja på söndag väntar årets mest spännande utmaning. VM H 50 linjelopp 15 mil i Poznan Polen. Ett startfält med ca 300 av de bästa gubbarna i världen. En utmaning som heter duga. Jag har glädjande fått ett wild card av förbundet till en startplats och det kommer bli jäkligt kul och lika spännande att dra på sig mitt nya fina Sverige ställ från Verge och se hur lång det räcker. Jag är i lysande form, ja om vi bortser från en infektion och svullnad i vänster bröst, troligen från en bakterie från pulsband som letat sig in. Äter penicillin sen i torsdags och svullnade har gått ner men inte helt. Ska på återbesök på vårdcentralen imorgon. Har känt känt mig väldigt svag igår och idag också efter den stenhårda insatsen i lördags så ingen träning de här dagarna.

Har också tävlat mycket sparsamt i linje i år, också en grej på minussidan tillsammans med problemet ett sånt här jättefält till start medför. Det blir lite av ett lotteri eller den som har vassast armbågar att ta sig fram nära spets de första milen. Det kan vara helt avgörande att vara där första 30 min om en större stark grupp går iväg. Det kommer troligen bli en väldig strid om platserna och mycket stor risk för krascher och tillbud första timmen. Men det är vad det är och jag åker dit helt utan krav eller specifika målsättningar med vetskap om hur lotteribetonat det kan vara första delen. Jag hoppas och tror däremot att om jag är med på rätt ställe efter halva loppet då har jag goda möjligheter om att kunna konkurrera om fina placeringar. har varit med på ett VM 2015 i Danmark som äldst i H 45 gruppen. Då gjorde jag ett starkt lopp och kom 22.a men hamnade inte tillräckligt långt fram första halvtimmen och missade en stor stark grupp som höll. Jag kom 2:a av de som inte var med i den bland 250 så jag kände att jag kan konkurrera och jag tror inte jag är sämre nu, snarare tvärtom. http://jblifecycling.blogspot.com/2015/09/vm-h-45-linje-taget-gick-tidigt.html Dessutom tävlar jag ju nu i en klass högre H 50. Men i linjelopp kan så oerhört mycket hända så man får ta det lite som det kommer. Ett spännande äventyr blir det i alla fall.

Jag åker med min klubbkamrat Stefan Ljungberg som tävlar i H 40 där även Daniel Godman Cellexir är med. De båda har också fått Wild Card av förbundet. Banan är mycket platt så den lär passa dessa båda superspurtare men tror den kommer passa mig också bra. Hoppas loppet blir stenhårt, ju hårdare desto bättre chans för mig, bara jag kan ta mig tillräckligt lång fram.

För snart 4 år sedan efter mitt deltagande i VM 2015 och tyvärr efter en svår olycka med bruten höft september 15 skrev jag det här inlägget : http://jblifecycling.blogspot.com/2015/12/drommen-om-regnbagen.html Drömmen om regnbågen. Nu vaknade drömmen till liv igen. Alla stjärnor måste stå rätt och precis allt måste klaffa om jag ska ha en chans att komma nära den men om inte jag tror på att drömmen kan bli sann. Vem ska då göra det?

https://drive.google.com/uc?export=view&id=18QWlQBTM-1p2ms1GDJ0PurM8KxdfiTv2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar