söndag 4 augusti 2019

Brons på NM tempo H 50

Ska snart köra 10.4 mil linjelopp på Åland NM H 50. Rapport från gårdagens tempolopp. Hårt tufft lopp i kall kantvind 34 km. Jag fick starta en dryg timme innan min klass då förbundet missat att anmäla mig så hamnat utanför startlistan. Inte optimalt men bättre att få starta än inte alls. Hade stora förhoppningar om ett bra lopp och allra helst medalj. Startade mot min vana trogen ganska kontrollerat runt 325 w första 5-7 min. Det kändes bra och började höja intensiteten lite mot målwatt snitt 340. Där var jag ungefär vid halva loppet och det kändes fortfarande rätt bra även om puls var upp mot 160 och max vad jag bör ligga. 

Men vinden blev lite sämre för mig hem samtidigt som jag nog kört någon % för hårt mellan km 5-20 så sista milen blev ett jäkla lidande. Började tappa mer och mer och inte blev det bättre när H 30 segraren urstarke Magnus Fagerström somde också missat att anmäla och startade 1 minutefter mig blåste om mig med en mil kvar. Jag blev demoraliserad i takt med en allt mer slut kropp. Kände mig gammal och slut som artist.

Inget kul slut alls och rullade i mål på 47.50 43.9 i faet 327 w snitt 155 snittpuls i en insats som kostat mycket både fysiskt och psykiskt. Med facitihand absolut inte lika dåligt som jag först trott i mål men heller inte det lopp jag hoppats och trott på.

När mina medtävlare en dryg timme senare cyklade var det betydligt varmare och skönare ute. Trivsamt och lite nervöst att stå i solen och se en efter en komma in. Det räckte till slut till brons försmädliga 6 sek från silver men en bra bit till guld.
https://drive.google.com/uc?export=view&id=11a1dle44673I_hudr5VGRI4K3AUwAQRG
Trippelt svenskt Stefan Lindskog vinner före Stefan Stengård och jag trea.

Medaljörerna plus Roger Claesson guld H 55
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1EKIUUUoaSpcgsqYgq-uyp9Zda5FTjSJV

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1P0rlAEUm3HxFBt4elFsQ_Q_BtPiJW4bE

När jag analyserat loppet ser jag att vid första tidskontroll leder och är 12 sek före Lindskog och hela 40 före Stengård så de disponerar loppet betydligt bättre än mig. Mina krafter räckte hrlt enkelt inte längre igår. Tror också det finns lite att jobba med aerodynamiskt i tempopositionen. Men va tusan en medalj är en medalj och nya tag nu på linjet om en timme. Soligt men blåsigt och småkallt. Nu kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar