torsdag 10 december 2020

Är jag Sveriges långsammaste pendlare?

Bytte till vinterdäck förra veckan på min Trek Boone 7 CX. Det är ju alltid lika chockande skillnad när man kör med dubbdäck första gången, det står ju still. Men den här gången? Alltså vad är det frågan om? Jag har knappt styrfart och trots att jag tryckt på stundtals hyggligt nu några dagar på pendlingen så går det i 20 kmh i motvind in till stan och t o r på 22 kmh på de dryga 3 mil jag har fram o tillbaka från Landsnora Edsviken in till stan. Chockerande långsamt och t om utför så känns det som jag ska stanna. Alltså 20 kmh på platten? Det är samma fart jag kört uppför Puig Mayor 14 km med 6% lutning.

Jag har de senaste dagarna varit med om något jag nästan aldrig råkat ut för tidigare inte ens på cykeltävlingar. Jag blir om och ifrånkörd i parti och minut. Idag svischade det förbi en 2-3 pendlare i stadig fart och jag hade inte en chans att hålla tempot. Efter Järva krog på vägen upp mot Frösunda och Hagaparken kom en tjej på trad damcykel utan cykelkläder och med vanliga skor och ryggsäck och cyklade ledigt om i det svaga uppförslutet strax innan tennisbanan. Nästan surrealistiskt flåsade jag efter och försökte hålla hennes hjul med tveksam framgång. 

För en knapp vecka sedan körde jag en 8 milare distans CX med dubb inte hårt men ändå ok zon 2 farten blev 24 kmh. Brukar köra vinterdistans med dubb +30. Baserat på tidigare år med vintercykling och dubbdäck så känns det som 3-5 kmh bara är puts väck. Något måste vara fel, bromsarna ligger inte på hjulen rullar fritt jag har ny kedja och drivlina. Men så idag på kontoret när jag och Robban gick ner till cykelrummet för jag skulle visa honom mitt fartmonster så hittade vi en felkälla. Framhjulet var ditsatt mot rullriktningen. Ska byta nu ikväll innan jag cyklar hem. Bir klart intressant att se om det blir stor skillnad. Känns ju helt orimligt att det skulle göra så mycket som jag upplevt det i skillnad men vi får se. Jag har ett par Soumi Tyres Skinny Fred 30 mm dubbdäck. Vill ni ha bra träning och vara ute länge köp dom och sätt dom åt fel håll kan jag säga, ni kommer bli grymt starka om ni härdar ut att cykla i snigelfart, jag gör det inte längre i alla fall:-)Framdäcket åt fel håll

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Inte en chans (i h-elvete) att justering av riktning kommer ge ngn effekt öht. Riktning på däcket har med grepp och clearance at göra. Du får leta efter nåt annat.. Bromsskiva som ligger mot eller att du helt enkelt inte är starkare. Allt borde du kunna verifiera via ditt watt-vevparti.

    SvaraRadera