lördag 1 december 2012

Alpe D Huez debut

Idag debuterade jag på denna legendariska mytomspunna klättring. En klättring på knappa 14 km med dryga 8% snittlut. En klättring som varit med i de flesta TDF sedan 76 (nästa år kör dom upp 2 ggr på en etapp). En klättring där Pantani följt av Armstrong satt de snabbaste tiderna runt 37 minuter på de 21 serpentinerna. Läs mer om Alpe D Huez här Alpe d Huez Wikipedia

Min debut skedde i träningsstudion hemma. Fick DVD skivan med etappen i posten från Italien igår och hade laddat upp den i datorn i  Elite Realaxiom programmet. Siktade på att köra de 13.5 km med 8.4% snitt på ca 140 puls men det blev lite högre (svårt att hålla igen uppför) runt 145 i snitt skulle jag tro, mitt pulsband trilskas lite. Beställde ett nytt som kom med skivan från Elite men det fungerade ännu sämre. Klättringen gick bra hela vägen, ingen svacka eller trötthet. Finns ett par minuter till att kapa, men nu är en första tid satt. Det blev 44.10 och 18.3 km snittfart och 274 watt. Körde mestadel på 4 lättaste växeln med runt 65 kadens, bra styrketräning. Är det rimligt att en elitmotionär på 46 år kan köra 7 minuter långsammare med medelpuls än vad de med EPO proppfulla proffsen dansade upp på i slutet av 90 talet? Självklart så här bra form är jag i:-) Nej skämt åsido så kanske simuleringen inte fullt ut motsvarar verkligheten, men det är en alldeles lysande träningsform och man får ju all data att jämförs sin egen utveckling mot. Under 40 får bli ett mål till våren.

Kommer bli fantastisk att komma dit in real life en dag när man kan sträckningen och har sett omgivningen på bioduken hemma.2 kommentarer:

  1. Ledsen att förstöra, men sanningen är att du får snarare räkna på minst 60min upp......jag har kört den. Pierre Roland åkte upp på dryga 42min för 2 år sedan när han vann den och det är en av de absolut bästa klättrarna i världen. Du ska nog upp i 6-7W/kg för att närma dig 44min. Kekke kanske åker upp på 44..... /Roberto

    SvaraRadera
  2. Tack, jo jag fattar naturligtvis att det inte går att jämföra en trainer och ett dataprogram med riktiga tider uppför backen, men kul träning är det och man kan ju jämföra mot sig själv. Hoppas jag får tillfälle att köra den live engång och utmana 1 timme. Kör hårt!

    SvaraRadera