lördag 2 november 2013

10 solomil

Bra träningdag, om en rejält strulig i starten. Hade tänkt köra 10 mila rundan bort mot Vallentuna och Norrtälje 5 mil sen hem igen. Brukar starta vid Sollentuna Vattentorn och på den dryga km dit lyckas jag inte få fast högerfoten i pedalen. Irriterad då klockan redan är nära halv två och jag måste vända hem o byta skor med effekten att det kommer bli tufft att hinna 10 mil innan mörkret. Byter skor och ger mig av igen, men va nu då funkar inte heller. Får vända runt kvarteret igen hem och byter nu högerpedal. Tar tempocykelns, båda sitter naturligtvis svårt hårt. Får till slut till det och ger mig av för tredje gången. A men hallå får fortfarande inte i högerfoten. Är det dolda kameran eller? Hem igen och byter till tredje paret skor. Lyckas äntligen klicka i foten och kommer iväg kvart i två. Ska det bli 10 mil blir sista halvtimmen i mörker, får se hur det känns tänker jag och sätter av lätt adrenalinstinn. 

Börjar bra medvind och kroppen känns okej. Tänkte köra runt 140 puls hela vägen och vänder med 37 snitt 268 watt och 138 snittpuls. Klart bättre än förväntat då formen känts väsentligt sämre sista månaden. Kan inte riktigt sätta fingret på varför? Lite för mycket good life vin o mat och resor kanske? Men utrundan var ett klart fall framåt. 

Kunde inte hålla tempot på vägen hem i kylan, var bara 2-3 grader och mörkret kom fort. Pulsen upp och watten ned:-( kom in hemrundan på 33 fart 235 w och 143 puls. Inte helt stabilt men sammantaget ändå klart nöjd med 2.54 34.8 fart och 250 w 141 puls. Det var magiskt vackert i skymningen. Det steg en dimma från gräset och ängarna mot den allt kallare kvällsluften. Fortsatte njutningen i bubbelpoolen med en Sam Adams. 

Nu mätt och belåten efter en Chili Con Carne och ett par glas Malbec . Jag gjorde ett gästspel som kock idag. Inte varje dag det händer. fick glädjande mvg av alla mina tjejer

Nu Så mycket bättre. Bo Kasper har ett bra bibliotek låtar att välja ur. Agnes och Ken lysande versioner. Blir cykelfritt imorgon efter 38 mil sen i måndags. Skål på er!
Edit hur bra är Ebbot? Gjorde nyss en grym tolkning,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar