söndag 17 november 2013

Episk novembercykling mässa poker & champagne

Ungefär så kan helgen sammanfattas. Kul hela vägen. Igår var Kajsa och jag bjudna på parpokerturnering som hölls i Audis showroom på Norrmalmstorg,
välarrat och likaledes sponsrat så det flödade av god champagne och allt annat man kan tänkas bli sugen på när man spelar poker.
Fick bra flow i början men markerna räckte inte till finalbordet. Synd för det var fina pengar topp 10. Kan ju egentligen inte poker så himla bra. Men hur svårt kan det va tänkte jag? Lite för svårt, eller var det bara otur, eller för mycket champagne? Kajsa tog sig inte heller till finalbordet. men hon var grym på att sabrera champagne, kvällen bästa snitt sa experten och intsruktören från svenska Hatt & Söner Sveriges enda champagnehus som hade några riktigt goda champagner.
Vi beställde en låda av deras Blanc de blancs (100% chardonnaydruva) som var grym. Dom hade också några vintageflaskor från 2005 med sig i 1000 kr klassen som var magiska. Kanontrevlig kväll på alla sätt även utan pokervinst.

Idag var det en heldag i cyklingens tecken, först en runda med 9 man från nästa års Conti team. Där vi än en gång tillsammans ska försöka komma under 7 timmar runt Vättern med. Efter 7.08 2012 och 7.17 i år är vi fast beslutna om att komma ännu bättre förberedda nästa år. Och en bättre premiärtur för satsningen än vad vi fick idag kan man inte tänka sig. Det var en episk cykeldag, med klarblå himmel och 7 plusgrader. Stundtals frisk vind, men vi hade några fantastiska sträckor med solen i ansiktet och vinden i ryggen där vi kunde köra på runt 45 utan att förta sig. Så långt från hur man tänker sig mörk och kall novembercykling man kan komma. Grymt skönt pass, 96 km på dryga 3 timmar, lite seg från gårdagskvällen första timmen men fick en härlig känsla i kroppen sista 6 milen. Cykling när den är som bäst Strava

Efter rundan hade Pilen förtjänstfullt ordnat med dusch och lunch på sitt jobb i Kista ett par hundra meter från Golfmässan. Så efter Lasagne och kaffe och chokladkaka med grädde, bort till mässan och kolla in lite cyklar och annat. Personliga favoriter i cykleväg där Trek Madone 7 som ser ungefär hur bra och snabb ut som helst, är det en sån det ska bli nästa år tro?
Nya Pinarello Dogma verkar inte heller så tokig.
Det fanns en massa vassa grejer att dregla över förstås. Men kom bara hem med en cool långärmad T shirt från Apres Velo som gör schyssta T shirts.

En bra helg helt enkelt, som snart ska bli ännu bättre med lite lammfile och potatisgratäng. Är väl inte helt omöjligt att det kan bli en bra flaska rött till det heller. Det är ju ändå söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar