onsdag 25 juni 2014

Färdigtränat inför SM linje på söndag

Nu får det vara färdigtränat inför SM linjelopp söndag på Kinnekulle, 20 mil på en kort varvbana a 13.4 km med nästan löjliga 15 varv och lika många gånger uppför den dryga 2.5 km stigningen med 200 höjdmeter. Finns förutsättningar för mitt livs tuffaste cykellopp. Har försökt att förbereda mig så gott det går och kört rätt hårt nu fyra raka dagar med bl.a hårda backintervallpass. Avslutade med en 12 mils final idag med hela 30 backintervaller. Det gick bra, men det tar en del både fysiskt och psykiskt att köra så många intervaller. Började med 10 varv i Vallentunabacken från rondellen upp till macken sen vänster ner mot rondellen mot Lindholmen runt där upp för backen och ner och börja om igen. "Varvet" är 3.2 km så de 3.2 milen varav logiskt hälften klättring där jag körde rätt hårt alla 20 intervallerna tog en del. Rullade bara utför och hämtade andan inför nästa.

Efter en banan och en energikaka cyklade jag bort mot Brottby och svängde av mot Åkersberga och "väggen" i form av Hakungebacken. Den är kanske en dryg kilometer varav den superbranta delen som är 10-12% kanske är 3-400 meter och fruktansvärt tuff. 10 varv till här tänkte jag. Ja hur tänkte jag då? Ja det som inte dödar det stärker och ska man cykla 4 mil klättring på söndag så "better get used to it". Körde alla intervallerna hårt och lilla klingan kom aldrig i bruk idag, men gissar att den gör det på söndag när stigningarna är lite längre. Fick en rejäl genomkörare och 1550 höjdmeter, (hälften av vad som ska klaras av på söndag). Dagens Strava

Nu är jag lite cykelmätt och ser verkligen fram mot några dagars helvila som jag tror och hoppas ska ge en formtopp på söndag. Målsättning? Ta Kessiakoffs hjul och ligga där så borde ge en bra placering eller? Nej skämt åsido ta sig i mål i första hand lär bli svårt nog gissar jag. Men jag sticker ut hakan och säger topp 25 av de 100 som är anmälda som målsättning. Har aldrig kommit sämre än 22 på något cykellopp förutom en DNF, min enda på Skandisloppet förra året. Så det vore en dröm att hålla i de siffrorna. Ja nu brukar jag ju förstås inte tävla mot hela svenska eliten och proffs som Ludvigsson, Larsson & Kessiakoff vilket verkligen ska bli hur kul som helst. Men faktiskt bara att genom att vara där och ställa upp tycker jag är en stor seger i sig. Sen går det som det går och jag ska försöka njuta (efteråt) och kämpa (under loppet) i varje ögonblick.

På söndag åker vi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar