tisdag 3 juni 2014

RR Tempo Di Bornsjön - Offroad edition

Hemma efter ett tempolopp med linjecykeln som höll på att gå åt fanders två gånger om. Klarade mig med två avåkningar från banan men som tur var utan vurpa. Det var ett kort linjelopp runt Bornsjön på vägar jag aldrig cyklat, det och mycket regn timmarna innan start gjorde ju inte mitt självförtroende i de blinda och tvära kurvorna lättare.

I skitvädret innan start blev det som vanligt för mig nu på tempotävlingar, en allt för kort och kass uppvärmning, kändes kasst under den mil jag hann med innan start. Och när jag startade så gick det förstås lite väl hårt i början med alldeles för mycket watt och puls upp i topp nästan direkt. Men efter några dagars helvila från cyckling så hämtade sig benen rätt fort och jag kom in i bra tryck runt 400 w snitt. På linjecykeln funkar min Ibike till skillnad mot tempocykeln där vindsensorn blockar. Bra hjälpmedel att kunna se kraften under loppet, speciellt i början då man lätt kör för hårt. Efter ca 5 km kom jag i hög fart in mot en tvär 90 gradare vid slottet, hade ingen koll på kurvan och kom i alldeles för hög fart rätt mot en fotograf som stod efter svängen ute i gräset. Kände direkt på den dåliga asfalten och blöta vägen att det här går åt hel... inte en chans att svänga, eller så bara vågade jag inte rädd för vurpa, vet faktiskt inte om det det hade gått eller släppt. Körde istället rakt mot fotografen ut i gräset, han sprang vänster, jag höll på att köra på honom men svängde ännu mer ut vänster och tog honom på "fel sida". Hade tur med vegetationen där och kunde halvt vettkrämd rulla tillbaka ut på asfalten igen, pusta ut och börja om. Pratade med honom efteråt och han sa att han såg direkt när jag kom att "det här kan aldrig gå bra"

Sen gick det på rätt bra och vägen blev både mer lättcyklad, och efter en tuff start med mycket uppför blev det nu lite utför och sida medvind. Körde om en hel del cyklister där och sneglade på watt mätaren som visade snitt 390, kan jag hålla det in så blir det nog rätt bra tänkte jag. En 5 km där gick
med 43 fart och snittet var klart över 41 när jag kom til de sista 2-3 km. Förstod att de blir nog lite tuffare både uppför och med vinden, men kände ändå att jag kunde hålla kraften in, trodde jag..

För precis efter jag kört om Rille från ECI som startade 90 sekunder framför så kom jag igen helt fel i en kurva utför, klarade liksom bara inte av att svänga. Troligtvis för feg och vågade inte luta cykeln tillräckling, nu blev jag istället handlingsförlamad och körde ut i diket i grus och högt gräs, hann tänka nu smäller det men lyckades på nåt märkligt sätt komma upp på vägen igen efter en 30 meter crosskörning i diket. Rille hade kört om mig igen och jag tappade både all fart, självförtroende, momentum och kraften bara rann ur. Samtidigt glad att jag inte ramlade, men just då mest irriterad över att vara så klantig och kunde inte komma tillbaka sista 2 km som jag åkte krampaktigt speciellt i utförsdelarna där några också var blinda. Surt men inte hela världen, är nöjd med loppet fram till dikeskörningen. Vet inte resultaten än men gissar att Edvard Wendelin var snabbast, han var ca 1 min före mig tror jag. Kom väl därefter 3-5 någonstans gissar jag. På Strava hittills har jag KOM men vet att Edvard var klart snabbare och tror Per Strömblad var några sekunder snabbare. Det verkar också vara ordentligt tight och jämna tider ett helt koppel cyklister inom 30 sekunder.

Läskigt med höga farter i regn, men måste jag våga svänga cykeln när vägen svänger istället för att åka rakt fram, förstått?

Vad gäller kraft säger Ibiken persrekord så det sjunger om det med 388 w / 416 npw låter lite högt men samtidigt tappade jag all fart flera gånger och hade jag kunnat hålla linjen hade snittfarten också blivit klart högre än de dryga 40. Känner inte att jag fick ut allt idag och vill framför allt ha längre lopp på torra vägar men ändå ett grymt bra formbesked och nöjd att jag inte vurpade. Kul också att köra en tempotävling med linjecykel även om vädret gav en del övrigt att önska.
.
Strava Tempo Di Bornsjön

Ibike gröna grafen överst visar watt rullande 1 minuts. Bra pacing med jämn kraft men man ser dippen tydligt på slutet vid dikeskörningen.

3 kommentarer:

  1. Bra watt, ingen crash men en bra erfarenhet. Verkar som du fick ut mycket av gårdagens övning :-) Lycka till i helgen,
    mvh, Bengt

    SvaraRadera
  2. Tog en halvkass bild på dig.

    http://postimg.org/image/5ec9ag73p/

    SvaraRadera