lördag 16 augusti 2014

Markim träningsrace

Idag skulle det varit kul att ha kört Cykelvasan eller kanske ännu hellre Ironman i Kalmar dvs om jag kunde simma och tränat några hundra mil löpning. Har följt lite vänner och bekanta på nätet i em som kämpat i Kalmar. Grym respekt till alla IM hjältar.

På hemmaplan fick jag ändå till en bra träningsdag. Markim träningsrace i ett starkt fält med majoriteten av regionens toppåkare på plats för 2x 31 km linjelopp med full fart. Jag hann bara vara med i första racet för vi hade kalas ute på landet men det samt cykling dit och sen ut till landet summerar drygt 10 mil i bra fart och intensitet.

Markimloppet idag blev ingen taktisk femetta. Kände mig rätt pigg men ödslade kraft på lite fel ställen och tittade dumt nog bara på när Gingsjö & Moren Södertälje stack iväg i ett vältajmat ryck efter knappt halva varvet. Alla andra tittade också bara på och när Sveriges bäste tempocyklist tillsammans med Sveriges bäste GP cyklist seglade iväg i ett starkt partempo. Så var den segerchansen borta. Det kom iväg en tremannagrupp också sista milen. Vi var på väg ifatt men inget riktigt bra samarbete. Försökte flera gånger höja tempot. Men efter några axelryckningar och ingen kom när jag ville bli avlöst för att inte vara helt slut inför spurten. Så istället provade jag en soloattack sista 2 km. De tre framför möjligtvis kunde nås med en grym avslutning? Fick en bra lucka och tog in. Men det var för kort kvar och de höll farten för bra framför. Blev också för trött sista 500 och Staffan Arvidsson kunde gå ikapp och om mig precis innan målet. Kom in 7:a och som vanligt på Markimracen helt utpumpad. Vansinnigt bra träningsform det här. Även om resultatet idag var väsentligt sämre än de senaste 2-1-2-1:a på Markimracen är jag rätt nöjd ändå. Känner att jag kan konkurrera på en sån här sträcka mot starkt motstånd.

Körde direkt på det knappa 5 mil ut till landet i bra fart. Badet med barnen piggade upp det gjorde också lite rosevin och födeledagslunch för Lisa min svägerska tillsammans med tjocka släkten. Och på det lite kräftskiva ikväll  med fin fina Vätternkräftor. Men snapsen lät jag bli. Imorgon dags för löpträning nr 3  för mitt mål att klara en 5 km utan att skämmas den 20 september i ett duathlon race med helvassa Triathleter. Efter löpträning dags för hemcykling och nytt födeledagskalas i Täby. Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar