torsdag 28 augusti 2014

RR Smacktempo Fysingen runt

19 km, en snabb bana runt Fysingen med några 90 graders svängar, fina förhållanden med avtagande vind på kvällen och behaglig cykeltemperatur. Perfekta förutsättningar för att ta ut sig igen. Stort startfält med 69 deltagare, de flesta av de snabbaste på plats plus gästspel av Lisa Norden så nog skulle det kunna gå undan.

Kändes faktiskt riktigt bra på uppvärmningen, benen förvånansvärt pigga trots två usla golfrundor tisd / onsdag (är så fruktansvärt dålig på golf just nu så det liknar ingenting, hcp 27 vore mer rätt än 7). Hur var det nu? Jo just det övning ger färdighet.. Åter till cyklingen, iväg med bra självförtroende, mot / sida mot första knappa milen. Hade som vanligt en ambition av att inte spränga mig första delen  för att kunna öka kontinuerligt. Blev lite orolig för den taktiken när jag såg nära 45 fart efter första 5 km, men det kändes fortfarande bra i ben och trots att puls började gå upp över för mig höga 160 så hade jag ändå känslan att det här kan hålla bra idag, snart får jag ju också vinden med, eller?

Jo nog blev vinden snällare efter ett tag men innan det kom några lite tuffare partier på banan och snittet går ned alldeles för fort samtidigt som jag började känna att benen var på väg att tappa tryck, KÄMPA! Och det är min reptilhjärna ganska bra på, även om det återigen skulle visa sig bli precis den dipsositionen jag hade som mål att undvika. En riktigt "slitig" avslutning sista 10 minuter med vikande kraft där hela kroppen och förnuftet skriker "slå av jag vill inte vara med längre" istället för "nu spurtar vi". Vet inte om jag återigen överskattade min förmåga första 15 min det blev trots medvinden inte så mycket farthöjning som behövdes för ett riktigt topplopp.

Trots det så är jag nöjd med resultatet. Kom in på 25.40 Garmin visade 18.9 km och 44.2 fart. Strava Smackresultatet säger att banan är 19.3 men det är nog lite fel. Helst slut som vanligt och snittpulsen var bland det högsta i år 160 så verkligen all out. Jag fattade ju direkt att mot "The usual suspects" topptrion Wendelin, Arvidsson & Lundvall skulle jag som vanligt inte ha något att hämta, men sen då? Ja fick också Dan Almgren Lidman som verkligen tagit ett stort kliv i år klart före mig med 38 sekunders marginal, hatten av så 5 plats igår. Framförallt segrande Edvard Wendelin gör ett galet starkt lopp igår med 23.56 och dryga 47 i fart. Imponerande, också Lisa Norden imponerar stort med damseger på 27.17. Resultat Smack

Även om jag lyckas disponera perfekt så tror jag inte jag har mer att få ut nu än kanske max 30 sekunder till. Nivån är helt klart upp i år i "klungan" som också vuxit kraftigt från förra året. Loppen drar oftast mellan 50-100 startande, kul med så stort cykelintresse och att allt fler vill börja tävla. Känner att jag tagit ett klart kliv uppåt i år men framförallt med linjecykeln, har inte fått till någon fartökning på tempocykeln trots klart mer kraft och högre fart på linjecykeln (har inte wattmätare på tempocykeln) Har jag nått min maxpotential redan efter 2 års tävlande? Nej det vill jag helst inte tro men det blir nog små små steg framöver om jag ska ta mig mot snabbare tider. Att öka farten från 44-46 kan låta marginellt det är 4,5% farthöjning men jag skulle gissa att det krävs klart över 10% kraftökning för att nå dit. Kanske och troligen skulle jag kunna öka 1 kmh med en bättre aerotunad position på cykeln. Har en känsla av att det finns förbättringspotential där. Någon som har en vindtunnel hemma?

2 kommentarer:

  1. SwagBucks is an high paying get-paid-to website.

    SvaraRadera
  2. Get daily suggestions and methods for making THOUSANDS OF DOLLARS per day FROM HOME totally FREE.
    GET FREE ACCESS TODAY

    SvaraRadera