söndag 21 september 2014

Tack för tipset Björn Andersson

Igår kväll var det klubbfest med triklubben Terrible Tuesday. Mycket trevliga triatleter och att den hamburgare Hotellet på Linnegatan serverade inte var av högsta klass gjorde ingenting, drack mig mätt istället. Under kvällen blev det förstås lite påtryckning om att "det är klart du ska köra igång med Triathlon" men jag väntar nog nåt år till innan jag försöker lära mig simma. Löpning däremot kan jag tänka mig att fortsätta att fuska lite med.

Trilegenden Björn Andersson var med igår. Talade en stund med honom om bl.a sittposition och visade bilden nedan från igår och frågade hur jag får en bättre aeroposition?
Flytta fram styret, sänk det och höj upp pinnarna var budskapet om jag inte minns alldeles fel i drinkdimman. Som en av världens bästa tricyklister genom tiderna och testat mycket i vindtunnel etc så är det väl rimligt att anta att Björn kan det där rätt bra. Jag har ju också känt en viss tempofrustration hela säsongen och inte riktigt fått till den fart jag hoppats eller trott på.

Så idag när värsta dagen efter symptomen lagt sig lite med hjälp av en grym Brunch till lunch som Kajsa hade slängt ihop till tjocka släkten som kom och hälsade på. Bacon & scrambled eggs, korvar, vita bönor,  american pancakes, scones, frukter you name it..
Sen fick jag för mig att jag måste testa vad Björn sa på eftermiddagen. Hittade en 3 cm längre styrstam än den superkorta 7 cm jag hade på cykeln. Sen vred jag upp pinnarna ganska kraftigt, så här
och gav mig iväg på ett 4 mils test varav 17 km i nära full fart på vanliga teststräckan Fresta - Vallentuna och tillbaka. Kändes mer eller mindre kanon direkt på vägen dit under uppvärmningen 38 fart helt utan ansträngning och en mycket skönare, starkare position på cykeln. Kommer lite längre fram och kände mig klart starkare. På teststräckan körde jag på ca 90% men ändå i nära 44 fart. Så helt klart kommer det här bli bättre. Ska köpa en -17grader styrstam samma 3T Team jag har på linjecykeln och ytterligare en eller två cm längre för ännu lite längre lägre position. Nu blev jag helt plötsligt temposugen, synd att säsongen är slut.

Tack för tipset Björn!

2 kommentarer:

  1. Köp en reglerbar styrstam! Jag har en 110mm som går så djupt som -40 grader om det skulle locka. Riktigt värt.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset till dig också Adam. Har kollat lite nu och en reglerbar verkar bra då man kan mixtra lite. Lite tyngre men det gör ju inte så mycket på en tempocykel. Kör hårt!

    SvaraRadera