tisdag 18 november 2014

November Rain

Guns N' Roses klassiska November Rain passar bra. Hörde att November bjudit totalt två timmar sol så här långt i Stockholmstrakten. Jag lyckades faktiskt fånga merparten av de två när jag cyklade till jobbet i onsdags morse.
Balsam för själen denna helgrå månad. Edsviken i onsdags morse. En joggare och jag njuter av ett sällsynt Novemberögonblick.

Annars har jag efter en lugn oktober fått till bra med cykling och en fin träningsstart på "nästa säsong" 130 mil senaste månaden har det blivit. Alla på min nya CX, ja nu är den ju inte så ny längre.. 

I söndags blev det en fin 9 milsrunda och uppstart med Team Conti Vättern 2015. Jag ska inte köra nästa år men killarna som är många och starka är ju perfekta att träna med. Vi var väl nära 15 som körde en bra tur i mestadels prattempo och lågpuls förutom några backar med lite hårdare tempo och några förningar i motvinden som tog lite. Strava

Efter dusch och lunch som Pilen förtjänstfullt fixat på sitt jobb precis bredvid Cykelmässan i Kista var vi några stycken som gick till mässan och kollade en stund. Tyckte det det kändes lite sådär och avslaget, men det är klart vi kom dit söndag eftermiddag och de flesta utställare ville väl hem, det tar ju en del att stå på mässa en hel helg. I en monter hade dom en trainer där man kunde prova att maxa en minut och de 5 som hade högst watt / kg vann valfri startbiljett till någon klassiker. Nu ska ju inte jag köra Vättern nästa år och de andra tre klassikerna tror jag inte heller är aktuellt men mässhögsta 7.8 w/ kg vilket för mig med 74 kg blir 577 w i en minut kändes ju inte helt orimligt trots 3 timmar och 9 mil i benen trodde jag? Men tji fick jag. Inte ens nära. Värmde upp ett par minuter på rätt lätta växlar men det var TUNGT, efter någon minut uppvärmning förstod jag varför. Motståndet på Tacx trainern stod på 7 av 9 = brant uppförsbacke. När jag fattat det och vred ner till 1-2 kändes det lite mer normalt och jag sa ok nu kör vi! Det gjorde jag som en tok i 20-30 sekunder men det fanns ingen feedback eller display att titta på och jag insåg redan efter 20 sekunder att starten blev på tok för snabb och hård. Typ 120 kadens på 53/13 finns inte en chans att hålla en minut så jag la av efter 35 sekunder och klev av. Episk fail och klantigt, vilken tur att jag inte ska köra Vättern nu när jag hade kunnat få startavgiften fritt om jag klarat det. Det gäller att välja sina misslyckanden😀

Gick bättre ikväll efter hemcyklingen då jag tog 20 minuter Monark. Tänkte mig en simulerad klättring och ställde motståndet på 4.5 kg och kadens runt 77 så länge jag orkar. Gick bra i 10 minuter och tänkte att 20 kanske kan gå. Men minuterna blev längre i takt med stigande puls efter 12 minuter så jag la om siktet till 15 minuter vilket blev tufft nog med 169 puls vid stopp (flera månaders högsta). Bono och U2 hjälpte mig mentalt på slutet en gammal konsert DVD jag inte sett på många år, "wipe your tears away" sjöng Bono i Sunday Bloody Sunday.
Jag torkade bort svetten istället och pustade nöjd ut med ett snitt om 346 w och 4.68 w/ kg i 15 min.

Tänkte sluta där men efter 2 min nedcykling kom jag på att jag måste se om jag klarar en minut nu på 500 w 5 kg 100 kadens. Det gick precis men det var på sekunden. Kort och bra träningspass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar