tisdag 31 maj 2016

Magisk dokumentär om Magic Johnson

Igår visade SVT The Announcement en dokumentär om basketlegenden Earvin Magic Johnson's liv och karriär med tonvikt på hur hans liv förändrades 1991 när han på en presskonferens lät världen veta att han var HIV smittad.

En alldeles fantastisk film och Magic själv! Herregud vilken larger than life" karaktär och sann ledare. Blir inte mer Magic än så. Han hade allt och stod på toppen av sin karriär. Tänk då att få vad både han och alla andra såg som en säker dödsdom. När han berättade om våndan att åka hem till sin gravida hustru med beskedet. Att vänta 10 dagar innan hustruns test var klart. Att bli behandlad som spetälsk och pestsmittad i en tid när människor trodde HIV och Aids kunde smitta via beröring. En verkligen gripande och helt fantastiskt berättad historia av Magic själv. Missade du filmen, se den på SVT Play

http://www.svtplay.se/video/5716754/magic-johnson-beskedet-som-chockade-varlden/magic-johnson-beskedet-som-chockade-varlden-avsnitt-1


Magic kom sen till Borås och spelade en säsong1999-2000. Klubben bytte namn till Magic M7 men det blev bara en säsong med Magic i laget. Den värvningen blev inte lika Magic och klubben gick sen i konkurs 2003 p.g.a det kostsamma avtalet med Magic.

För mig är han dock hjältarnas hjälte och klarar du att se hela filmen utan en tår i ögonen så behöver du jobba lite med kontakten till dina känslor..

1 kommentar:

  1. Håller med. En riktigt bra dokumentär som fängslade både mig och sambon.

    SvaraRadera