torsdag 4 augusti 2016

10 mil och 10 x 2 stenhårda minuter med Calle Mölleborn

Kunde göra sällskap med urstarka SCK klubbkompisen Calle Mölleborn igår för ett kanonpass ute på fina soliga om än mycket blåsiga vägar runt Bro, Bålsta, gamla Enköpingsvägen en fin sväng till Örsundsbro med omnejd jag inte cyklat förut. Det finns väldigt fina träningsvägar här i trakterna kring vårt landställe på Smidö / Bro. Calle bor i Bålsta och känner förstås traktens alla vägar som sin egen bakficka. Kul att få lite ny input och framförallt någon att träna med.

Rundan igår

Calle har träningsschema från Bäckstedt och hade 3 timmar distans på schemat med 10 x 2 min på max med stillastående igångdrag på tyngsta växel för att bygga tryck och styrka. Så jag hängde på de och strax innan det var dags för första intervallen kom backen upp till Övergrans Kyrka som vi hade lite medvind i och hygglig fart i ingången. Jag fick feeling och maxade uppför backen och tänkte se vad det räcker till på Strava. Problemet var att halvvägs upp i backen så börjar det blåsa  mot istället (så var det hela rundan vinden blåste runt och det kändes som mot eller kantvind nästan hela tiden). Var förstås chanslös på KOM men ett pers blev det i alla fall. 

Helt slut pustade jag ut efter kyrkan, då jag hörde ett grymtande strax bakom, vände mig om och ser en frustande 86 kg stenhård Mölleborn trampa igång första intervallen på 2 minuter. Oh nej hinner jag tänka, ge mig inte det här nu, innan han viner förbi med en acceleration som heter duga. Jag spurtar allt vad jag har och kommer precis in på hjul innan jag dör. Intervallen går i 50 fart, och Calle trycker verkligen stenhårt hela vägen. Jag har fullt sjå att hålla hjulet och vi båda är som två trasor efter första. Bra Calle nu har du bara 9 kvar..

2 minuters vila sen pang på igen. Det första blocket om 5 intervaller tog hårt på oss även om jag låg på hjul mest hela tiden. Vi tog sen en lugnare timme med ett stop i Örsundsbro för lite skitsnack och en banan i solen. sen vidare på fina vägar och nästan var vi än svängde så var det kant eller motvind på ett mycket märkligt sätt.

Utom i den här fina skogsallen en bit från Örsundsbro där det var mer lä. Calle blev kissnödig och vi tog ett stopp han skrattade och sa tur att det inte var lillbrorsan Johan (liksom Calle randonneur matador av rang och profil i cykelsverige) som stod här med kameran då hade det blivit ytterligare en i raden av pissbilder:-)


På hemvägen dags för det andra intervall blocket och nu orkade jag hänga med lite bättre. Det tog verkligen stenhårt och det var med en rätt skön känsla vi kunde slå av när sista var gjord.

Tack för ett bra pass Calle!


2 kommentarer:

  1. Tack själv.
    Alltid kul att ha nån att sparras med.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera