onsdag 10 augusti 2016

Project Benjamin Button 20 månader senare del 1

I ett inlägg på tre delar kommer jag här berätta lite av vad som hänt sedan i januari 20015 då jag lyssnade på en ljudbok när jag var ute och cykeltränade. Jag hade fått tipset av en god vän som sa: "Lyssna på den här den kommer förändra ditt liv". Nu så här drygt 1.5 år senare så kan jag konstatera att den faktiskt gjorde det. På flera plan. Så till den milda grad att jag t om är på gång att starta affärsverksamhet kring det här. Mer info om det kommer på bloggen inom inte alltför avlägsen framtid. Jag skrev de här inläggen nedan i samband med starten förra året.

"Life would be infintely happier if we could only be born at the age of eighty and gradually approach eithteen" Mark TwainProject Benjamin Button part 1
Project Benjamin Button part 2
Project Benjamin Button part 3

Boken heter Growing Young och är skriven av Dr Marcus Gitterle en amerikansk doktor och specialist inom trauma med egen klinik men med research och forskning kring åldrande processer som största intresse. Jag har lärt känna Marcus en del och har verkligen fått intrycket av en sann humanist och toppenkille. Boken handlar om vad som skapar åldrande processer i våra kroppar i form av serieeffekter och hur man med naturliga och säkra tillskott och en sund kosthållning och livsstil i övrigt genom synergier kan försena, stoppa och t om reversera dessa processer.

Jag började följa råden i januari 2015 och har nu gjort det i 20 månader. Hur går det? Ja som många av er vet har jag tyvärr under denna period råkat riktigt illa ut med tre allvarliga cykelolyckor. Var och en med ordentliga sjukhusvistelser och mycket tuffa skador som följd. Samtidigt har de givit en bra måttstock på min fysiska (och även psykiska gissar jag), möjlighet att återhämta mig och komma tillbaka i god form och funktion igen. Får väldigt ofta höra det och jag får nog själv medge att jag är förundrad över är hur pass snabbt jag återhämtat mig efter alla dessa allvarliga skador. När jag cyklade VSM förra helgen i Halmstad var en kompis med flickvän där. Hon är sjuksköterska och sa till min fru under loppet att det är helt galet, din man cyklar SM där och krigar varv efter varv i ett stenhårt tempo. När vi har patienter med liknande skador så är de glada om de bara kan gå efter samma tid.

Här på slutet under tempoloppet förra söndagen var jag dock redo för att läggas in på sjukhus igen. Jag var ännu suddigare både fysiskt och psykiskt än vad bilden är..


Lika lite fritt från smärta som ett tempolopp oftast är så har även den här resan varit smärtfylld och jag är fortfarande långt ifrån återställd framförallt av den brutna höften i höstas men även i hela axelpartiet från kraschen i våras. Men sammantaget är jag övertygad om att flera av de tillskott jag tar sedan januari 2015 hjälpt mig snabbare tillbaka och får mig att bli mycket piggare, friskare, starkare och fylld med energi i kroppens celler. Bortsett olyckorna är jag aldrig sjuk eller hängig. Den här sommaren har varit tuff mot tjejerna i min familj som alla varit sjuka med feber och infektioner långa stunder, men det är som jag har blivit immun mot "vanliga" sjukdomar.

Nästa avsnitt handlar om prestationer, kan man nå nya fysiska toppnivåer även i 50 års åldern? Hur är det med sjukdomar ofta förknippat med åldrande som Cancer / Parkinson / Alzheimer? Är det genetiskt förutbestämt eller kan du påverka det med din livsstil? Stay tuned!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar