torsdag 11 augusti 2016

RR Smacktempo Odensala - Personligt rekord i recomeback

Jag hade tre mål inför gårdagens recomeback i Smackserien. 

1. Gå inte ut för hårt. 2. Gå inte ut för hårt och 3. Vad var det nu igen? Jo just det nu kom jag på det. Gå inte ut för hårt.

Det är inte ofta jag lyckats disponera krafterna i ett tempolopp bra och alltför många gånger blir de 50-70% sista av loppen en sån fysisk och psykisk pina att jag verkligen starkt ifrågasätter om det här är något att hålla på med? Jag menar det ska ju vara "Kul på vägen" som Petter sjunger. För att öka chansen att få kul på vägen så har jag ställt cykeldatorns racemood i ett läge där den bara visar aktuell fart, aktuell kadens och puls, och snitt av desamma samt avverkad distans. Inte hur länge jag varit ute och än mindre vilken snittfart jag har med risk för stress och negativa tankar av typ "gud så långsam jag är och nu är det snart motvind hem efter vändningen också det här är kört". Roligare då att bara cykla på mer känsla och förhoppningsvis kunna få en progressivt ökande trend, eller åtminstone ihållande. 

Och tänk igår lyckades jag perfekt med det. Är så glad för det och ännu gladare är jag för tiden och resultatet. Jag gjorde ett av mina bästa tempolopp igår och hade 2 tid av de 70 som kom till start. Jag har cyklat Odensala tempot "samma" onsdag i augusti och samma bana nu fyra år i rad och igår gjorde jag det snabbare än någon gång tidigare. 

Hur det gick till efter allt som hänt begriper jag inte, men alldeles otroligt skönt var det igår när jag kom i mål och stängde av klockan och fick se tiden under 41 minuter på 3 mil tempo.

Det skiljer inte mer än 24 sekunder under fyra år mellan mitt bästa och sämsta Odensala tempo. Märkligt händelsefattigt kan kanske tyckas? Men jag lovar det har varit en del ups and downs på vägen och att redan nu så tidigt efter senaste jättekraschen kunna prestera det här trodde jag aldrig.


Fick en bra start igår och lyckades med mina tre målsättningar.. Smög upp pulsen mot drygt 150 och kunde hålla den där..

Bra disponerad pulskurva

bort från Odensala Kyrka på den kuperade vägen mot Sjöås Arlanda och tillbaka. Tyckte jag fick fint driv i backarna och vågade slå av lite när gränsen var nära för att få lite återhämtning.

Hård banprofil

Jag var väl långsam i vändning och de två 90 graders svängar som banan har men ville minst av all riskera något igår och efter sista svängen är det en knapp mil hem och huvudet och tankarna var fortfarande i rätt sinne. Cyklade om en hel del av de tidigare startande och varje gång känner man sig lite starkare lite snabbare. Gick långa stunder runt 50 kmh på de mer lättåkta partierna och jag kände att jag var på väg mot ett bra lopp. Höll tempot ända in i kaklet och utan att ha en aning om vad det skulle räcka till så kände jag en stor tillfredsställelse i matchen mot mig själv. Yes jag är tillbaka.  

Visade sig sedan att det bara var nyblivna svenska mästaren i H45 (snabbast av alla klasser på VSM) Niclas Näslund CRT som var före igår. Niclas var 1.08 före mig på VSM för en och en halv vecka sedan var han 2.42 före  Var även klart före många andra starka med relativskillnad som stod ut. Så helt klart ett kanonlopp igår. Kul det tar vi med oss i huvudet till nästa gång. "Jag kan flyga jag är inte rädd". 

Resultat Smacktempo Odensala

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar