fredag 16 juni 2017

Färdigkittad inför Vättern Sub 7 försök

Nu åker jag och Mats Pilen Pihlström snart mot Motala. Ser fram mot årets runda väldigt mycket. Inte cyklat sedan 2014 då jag fick vara med och klara sub 7 målet med 8 sekunders marginal i en episk rysare. http://jblifecycling.blogspot.se/2014/06/vr-659-when-every-second-counts.html

Stod över 2015. Var anmäld i Sub 7 satsning 2016, men en bergvägg på Mallis kom i vägen. 7.03 kom gänget in på förra året. I år är det revansch för styrkorna, som vanligt ledda med säker hand av kapten Erik Vrang, och i år är jag med, laddad och i riktigt bra form. Kommer bli hur kul som helst. Träningarna med gänget har gått bra de senaste månaderna och väderprognosen ser kanon ut. Jag menar hur svårt kan det va? 30 mil med 42.6 snitt?

Nej det är förstås ett väldigt tufft mål, speciellt för en klunga på drygt 30 man som vi är med mest medelålders elitmotionärer. Vi är rätt många över 50 i gruppen och någon över 60. So hard times for old men imorgon. Men det SKA gå. Det MÅSTE gå, så är det bara.

Var hemma hos min "guru" Peter Hugod igår. Makalös bikefitter och lika grym på "mechanical doping" han har nu kittat halva laget med keramiska trissor från SLF och vaxade nya kedjor insmorda med hans "racepowder" egenkomponerat med teflon och molybdendisulfid. The devil is in the details.. och vi behöver all hjälp vi kan få för att klara det stentuffa målet.

Nyvaxad kedja racepowder & SLF trissor

Lite besviken igår dock på Peter som inte hade lyckats fixa fram det där batteriet till elmotorn i ramen som räcker 7 timmar:-( nu får jag jag nöja mig med det 3 timmars jag hade sen innan:-) . Ja det fattar ni väl att man måste ha eldrift för att cykla så fort. Tänk på att vi är gamla gubbar:-)

Alice min äldsta dotter ville ta en lite cykeltur imorse så vi var ute och rullade in cykeln knappa 2 mil efter nya kedjan och fininställningar av Etap på Zipp 808 hjulet. Kändes kanon.

Alice blev törstig strax innan Fresta backen.

Nu kör vi! Vi startar kl 12.00 imorgon jag har startnr 27002 för den som vill följa vår framfart runt Vättern. Ev har jag mobil med appen RaceOne med mig där kan man tydligen följa bra via live gps. Aldrig använt den men regat min starttid och nr där. Håll tummarna för att vi har Karma med oss imorgon hela vägen. Allt går och går det inte så går det ändå!

Missa inte heller vårt fina midsommarerbjudande att prova Cellexir med hela 50% rabatt. Rabattkoden midsommar gäller en vecka till. Länk till webshop: https://cellexir.se/collections/all


I själva verket är det förstås Cellexir som är min elmotor. Men det har ni väl fattat vid det här laget:-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar