torsdag 30 maj 2013

"It´s getting better" Smacktempo med Lisa Norden

"I have to admit it´s getting better, it´s getting better all the time" Den gamla Beatles devisen passar bra in på min formkurva nu senaste månaderna. Varit frisk och tränat bra länge nu. Träning ger färdighet verkar fungera bra även på cykel som så på det mesta här i livet. Igår fick jag ett kanonbesked med snabbaste tid på Smacktempo på Herresta banan 22.6 km strax norr om Upplands Väsby. Körde på 30.45 vilket gav 44.1 i snittfart på den rätt kuperade banan som för kvällen kördes i bästa tänkbara väder och knappt ingen vind. Har bara luftat tempocykeln på två träningspass i år så det här var över förväntan. Av de två tempolopp jag kört tidigare under förra året var det här ett, då med resultat 33.15 så nu 2,5 minut och över 3 kmh snabbare. Bra förbättring på ett år, blir tufft att upprätthålla till nästa år.

Gillar vekligen att cykla tempo, det går fort, hitechprylar och det är du skoninglöst mot klockan, banan och dina egna tankar. Disponera krafterna är en konst där jag har mycket att lära. I går strulade jag till det i starten ett gäng sekunder och fumlade med clipsen, så när jag väl fick i högerdojan så rusade jag naturligtvis alltför fort på utvägen och fick böta rejält efter vändningen och halva sträckan. Första 5 efter vändningen var en mardröm, sirap i benen, negativa tankar och "bara uppför", kändes det som i alla fall. Lyckades på nåt märkligt sätt få fart igen och tryck på pedalerna sista 5 för en stark avslutning. Pulsen väldigt nära max hela tiden med snitt 161. Såg sen på splittiderna att 3 av 4 st 5 km delarna de två ut och sista hem ligger över 4 kmh högre i snittfart än första 5 hem, troligtvis en kombination av svår bandel samt för snabb start.

Sammantaget jättekul och som vanligt med Smack familjärt och mycket välarrangerat. Lysande sammanfattat här från Lisa Norden blog som glädjande deltog och gav arrangemanget lite stjärnglans. Bytte några ord med henne innan start, lika charmig som hon framstår i media. Hon berättade att hon hade kört ett hårt två timmars cykelpass på förmiddagen, sen cyklade hon med 42 i snittfart. Respekt. Resultat här Smack 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar