torsdag 6 februari 2014

5 februari R.I.P Patrik & grattis Vera

En dag med glädje, stor sorg och tacksamhet över livet. Vår yngsta dotter Vera fyller 8 år idag, samma dag som hennes gudfar Patrik lämnade sin familj och oss vänner efter en 2.5 år lång mycket svår kamp mot cancer. Det känns så orättvist att han inte får vara kvar hos sin fantastiska familj. Vara med och följa sina barns resa mot vuxenlivet. Förverkliga sina drömmar med sin fru och fortsätta vara vår vän och gudfar till vår Vera. Patrik kämpade något helt otroligt, mot alla odds, ända in i kaklet som han sa. Han klarade säkert ett par år mer än vad som egentligen var fysiskt möjligt bara på sin otroliga inställning och vilja. Två gånger var han uträknad men lyckades via egen "forskning" om behandlingsmetoder och utlandsvård skapa möjligheter till extremt komplexa magoperationer och tillfrisknade mellan dessa i kombination med ett oändligt antal cellgiftsbehandlingar. Alltid med samma positiva inställning, nyfikenhet och livsgnista.

Jag minns nu bara för ett par månader när vi hela familjen var och hälsade på dom på fika. Dom hade nyligen flyttat hem från Wien efter många år i Österrike. Min fru Kajsa var rätt förkyld och frågade om hon verkligen skulle följa med då han precis var färdigbehandlad efter en jobbig kur med cellgifter. "Nej det är ingen fara, jag är frisk som en nötkärna, förutom svår cancer då förstås:-) Klart hon ska följa med". Ja det var så han var Patrik. Men den hänsynslösa cancern fick fäste en tredje gång och till slut räckte inte ens den mest optimistiska man jag träffat till i den skoningslösa kampen. But boy you sure made a hell of a fight. Och jag känner lättnad över att smärtan är slut och du nu får vila i frid Patrik. Det var en ynnest att få lära känna dig Patrik och våra tankar går nu till din fantastiska fru och dina fina barn.

Denna hänsynslösa sjukdom har tagit ännu ett liv alldeles för tidigt, ord räcker inte till.

Livet blir extra påtagligt en sån här dag. Vera har firats, hennes glädje över presenterna i morse och 
bli firad i skolan. Att åka ut och äta hela familjen ikväll. En dag som denna känner jag en stor ynnest över allt gott jag har här i livet, en frisk fantastisk familj,  alla vänner och egen bra hälsa. När livet och döden kommer nära. Vi går en stund på jorden Gör som Patrik, se dig omkring, var nyfiken, lyssna och lär och njut av promenaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar