onsdag 9 juli 2014

Tour De France - These guys are good

PGA touren i golf har en reklamslogan "These guys are good". Passar bra in idag för att beskriva hur täten i klungan tog sig an dagens grymma etapp i TDF. Inte mer än 15,5 mil men i svår halka och spöregn och lera på de fruktade paveavsnitten. Och fram i ett ursinnigt tempo då alla ville ha bra position in i de fruktade paveavsnitten om totalt 15 km med kullersten som ingick i dagens etapp. Det sprack upp fort i klungan och idag skildes verkligen agnarna från vetet. När Vacchi och Adamsson efter någon timme sa att dom kört i 48 snitt i regnet och halkan trodde jag dom skämtade. Men när Lars Boom går i mål solo efter en stenhård etapp med 5 paveavsnitt och de visar 47 i snittfart över etappen så är det nog bland de mest imponerande jag sett. Herregud vad starka dom är, klart man fattar att världens bästa cyklister är bra, men 47 kmh i 15 mil grisväder och 15 km kullersten i regn och lera? Det har ju hänt man sett etapper på lopp där man tänkt där skulle jag kunna åka lätt med i klungan. Det tänkte jag inte idag. Och sista 15 km när Lars Boom, Nibali och Fuglsang går loss på paven är bara så galet imponerande. Boom ställer även av dom båda Astana åkarna i sista paven och kör hem sista 7 km eller så i 45-50. 
Lars Boom starkast av dom starka idag

I gänget bakom Nibali och Fuglsang satt bla Cancellera och Sagan och fick se sig ifråncyklade, och favoriten Contador hade det ännu värre och kunde inte ens hålla hjulet på gänget bakom andra gruppen och tappade dryga 2 minuter. Såg nu att han fick mekaniska problem och fick inte i växlarna pga leran.

Ja idag var det verkligen gladiatorer på de blöta vägarna. Det skördade som väntat sina offer. Extremt mycket vurpor. Stackars Chris Froome fick ju bryta i svåra smärtor efter två nya vurpor idag på kort tid som tog illa efter gårdagens skador. Han bröt redan innan paven. Gissar han blev stressad av den höga farten och halkan och osäker pga vurpan igår och så pang ligger han där. Och har man gått omkull en gång blir det lätt en till med tappat självförtroende. Han såg inte direkt säker ut som Sagan på cykeln efteråt och efter andra vurpan kastade han in handduken. Kanske en kombination av skadorna och att han fått nog av vurpor. Det har ju debatterats huruvida paven hör hemma i TDF eller inte. Efter det här tycker jag det bör vara ett självklart inslag framöver. TDF är underhållning och bättre än så här blir det inte. Inga tysta överenskommelser om lugn transportkörning i klungan, full fart och extremt händelserikt. Mer sånt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar