lördag 6 juni 2015

Siljan Runt - En blöt, kall och bra historia

Regnet hängde i luften vid start och det var kallt. Vi kom iväg bra i vår grupp om drygt 20 man och en kvinna. Men redan efter någon mil började regnet tillta och sen gjorde det resten av de dryga 16 milen. Fy f.. vad det regnade. Hela tiden. Men bra att det var hela 7 grader så det blev ett fint nationaldagsfirande i sommarsverige, skoja bara det var vidrigt.

Rekordtid runt Siljan var bara att glömma och fokus blev på att hålla tillräckligt hög fart för att inte börja frysa alltför mycket. Fokus nr 2 på att inte köra omkull med kass bromsverkan och likaledes kass sikt. Det var en hel del halvkrångliga passager och svängar i det tuffa vädret och vad jag förstått jättemånga vurpor och krascher. 

Efter en 5-6 mil när vår snabbgrupp som startade som tredje grupp hade lyckats ta sig förbi några av de tidigare grupperna och vi skulle börja få ren väg framför oss. Då kraschar några av oss i en rondell av halkan och vi stannar ca 1 minut för att samla ihop gruppen. Tyvärr kunde inte vår starka tjej i gruppen fortsätta då hennes hjul gick sönder. Surt för Clara Säll som jag tror hon hette, grymt kört den tid du var med och hoppas du fick bra hjälp därifrån.

Efter kraschen gick luften ur lite och de 42,5 kmh i snitt dit gick snabbt nedåt. När vi fått upp farten igen så skulle vi ju om grupperna framför en gång till och strax efter det small det tydligen igen någonstans i mitten av den långa svansen. Ett gäng gick omkull i hög fart utför. Håller tummarna att det inte gick alltför illa. 

Mina nya 25 mm Bontrager R3 rullade fin fint hela dagen genom alla vattenpölar och kroppen kändes bara bättre och bättre under hela rundan. Tog längre och längre förningar sista 4 milen hem från Leksand som gick riktigt fort. Vi växlade mellan en mindre kedja och ett led då och det kändes som jag hade kunnat åka lite hur fort som helst där sista timmen och ett riktigt bra svar av kroppen. Inga större besvär av nyckelbenet eller axeln. Det enda som var riktigt jobbigt var min extremt usla bromsverkan, tog nästan ingenting i blötan och vansinnigt skönt att inget hände.
Kom in i mål på ca 3.56 och 40,7 i snittfart. Jättenöjd med det givet förutsättningarna, speciellt med den superstarka känslan sista timmen känner jag mig rätt bra tillbaka nu idag knappa 5 veckor efter jag fick lämna Muro Hospital på Mallorca med brutet nyckelben.

Nu på vägen hem när vi mött tusentals cyklister i regnet är det rätt skönt att sitta i en bil med stolsvärme och varmluft. Tack du underbara svenska sommar.
Team Rynkeby "softar mot mål" i spöregnet och njuter av sitt nationaldagsfirande.
Leksands Träslöjd och en ensam cyklist som varit ute dryga 6 timmar i regnet och har ett par timmar kvar.
Recovery nu i Borlänge nu med en öl på Dalahästduk:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar