onsdag 11 november 2015

PlåtNiklas

Ja så här ser det ut i höften nu. 


En stor metallplatta på höftbenet fäst med tre skruvar borrade genom benet. Sedan en nätt 9 cm skruv borrad upp genom det brutna höftbenet in mot höftkulan. Ca 150 gram prima svenskt rostfritt stål. Lär ju tjuta rätt bra på flygplatsernas security check framöver. 

Var på återbesök idag och det har läkt ihop bra på snart 7 veckor. Man kan skönja brottet genom tjockaste delen av höften precis där skruven blir tunnare. Doktorn tyckte det såg fint ut och får jag inga stora problem av det är planen att låta mig vara plåtniklas resten av livet. Jag sa att jag är ett precisionsverktyg:-) som nu blir obalanserat med 150 gram extra på höger sida och kommer få svårt att svänga vänster.. 

Nej skämt åsido de kan ta bort det men undviker helst det om det inte blir problem. Tar man bort det är det nästan som att bryta det igen och man får nog räkna med minst 2 månader rehab igen. Finns också risk för andra komplikationer. Inte så sugen på det och hoppas det fungerar hyggligt att leva lite obalanserad resten av livet. Det ska ju inte vara perfekt här i livet..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar