tisdag 26 januari 2016

Knockad av Neil Young i Paris

Knockad. Golvad av Neil Young igår på lilla Theatre Mogadore i Paris. Vilken upplevelse, ca 500 personer i en fin gammal teater på en privat spelning av Neil Young och hans nya band Promise of the Real. Vilken musiker han är och vilken nerv han har 70 år ung. Helt otroligt för att inte tala om RÖSTEN. Finns ju ingen liknande röst. 

Neil Young var en av de få hjältarna och favoriterna jag inte sett live och det kändes nästan surrealistiskt när han i början av konserten gör sin klassiska Heart of gold med bara akustisk gitarr och munspel. Oräkneliga gånger jag lyssnat på den genom åren och det är väl den ultimata lägereldssången av trubadurer och coverartister världen över. Igår framförd av ikonen själv. Kändes stort. 

Efter några låtar kom ett heltight band och de fortsatte med flera låtar från klassikern Harvest Moon från 94. En magiskt vacker platta som jag brukade lyssna på nattbussarna hem från city när jag trött och halvpackad var på väg hem från ännu en krogkväll i mitten av 90 talet. Bodde några år på Sockenplan då och det hände MÅNGA gånger att jag somnade och åkte några extra varv runt söderorterna i den tidiga morgonen med Harvest Moon låtarna i lurarna. Starka minnen, From Hank to Hendrix, Desert Highway och Harvest Moon med flera spelades igår i grymma versioner.

Jag filmade flera låtar men lyckas tyvärr inte få till det med tekniken nu. Här jammar de loss i Words.

Sista timmen blev det elgitarrer och ett makalös ljudkuliss och intensitet och nerv. De gjorde t ex Words i en otrolig version. 2 timmar och 20 minuter höll han igång. En fantastisk kväll och upplevelse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar