lördag 2 januari 2016

Årets första pass avbrutet men Sundby och Johaug levererar

Ingen klockren start på träningsåret. Hade 3 timmar på schemat efter nyårsvila igår. 2 lugna timmar och sen 5 x 5 min tuffare intervaller. Med kylan och snöovädret så tänkte jag köra två lugna timmar ute och sen cykla intervallerna på Monarken i värmen i vinterstudion. 

Ruggigt ute idag och började snöa kraftigt borta vid Markim när jag vände efter en timme. Tappade peppen av kombinationen en allmänt seg och trött nyårskropp, kallt och snöigt men framförallt känningar och ont i höger framsida knä som jag haft tendens till någon vecka. Beslutade att kasta in handduken och skita i intervallerna idag. Sakta hemåt till en varm dusch istället. Det här med vintercykling måste jag vara på humör för att uppskatta. 

La mig i soffan under en varm filt istället och kollade när Sundby åter igen bara åker ifrån hela världseliten och vinner överlägset i Tour De Ski. Otroligt imponerande att kunna vara så överlägsen i en konditionssport. Spontant kan jag tro att i yppersta världseliten är marginalerna så små och de bästa har likartade insatser och resurser. Trots det så är en kille på en helt annan nivå, gång på gång på gång. Lika är det ju med Johaug. Det borde inte gå. De är riktiga outliers. Mäkta imponerande att se, trots att de är från Norge..

Kanske får ta någon extra vilodag nu och avvakta känslan i höger knä och ben.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar