torsdag 31 december 2015

2015 Signed Sealed Delivered

Hur skönt var det där? Spurtade sista 90 sekunder på dagens 8x9 minuters intervaller med 1 minut vila. 72 tuffa minuter och sen var 2015 klart. Pustade ut och njöt en extra stund innan jag tog ett långt nyårsbubbelbad. Känns alltid lite extra högtidligt med årets sista pass innan man fått på sig smoking och snart ska få njuta av nyårssupe och fyrverkerier med familj och goda vänner.

Time to party!

Så här blev träningsåret. Klart mindre i år hade 550 timmar förra året mot 430 och ett par hundra mil mindre cyklade. Men det är klart jag bröt inte höften och nyckelbenet 2014. Månaderna efter skadorna maj och oktober med två veckor på sjukhus och konvalescens på det gav ju inte plats för så mycket träning.

Annars är det rätt jämnt fördelat över året med augusti som sticker ut med 55 timmar. Det var preparation inför Masters VM i början av september med mycket volym 6 veckor innan och lätta på slutet. Det skapade årets formtopp ja till och med livets bästa i september.

Tror jag har legat runt eller strax över 500 timmar och 1500 mil nu senaste 4 åren. Årets träning är i o m skadorna volymmässigt lite mindre. Kvalitetsmässigt tror jag däremot det är ett snäpp upp. Inte minst genom vårens hårdkörning på GIH och genomgående lite mer struktur och tänk kring träning / tävling.

Nu tränar jag sedan en månad under ledning av Magnus Bäckstedt. Känns stimulerande. Tror och hoppas det kan ge mig en knuff till mot högre höjder. Flera nya inslag i passen som jag inte använt mig av tidigare. Återkomsten efter skadan har verkligen gått bra vad gäller cykelträningen (tuffare med gången där jag fortfarande haltar). Har blivit kontinuerligt bättre och starkare även om det är en bra bit till där jag var i september. Men det är det väl å andra sidan för de flesta cyklister så här års.


Tack för i år Vinterstudion, bra kämpat nu tar vi helg och ses igen 2016. 

Gott nytt år allihop!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar