söndag 20 december 2015

Stora klingan i Hakungebacken - 7 gånger

3 timmar lågpuls på programmet idag + 5x 5 min hårt på lågkadens i backe. Ja ni som känner till Storstockholmsterrängen vet ju att 5 minutersbackarna inte finns runt hörnet. De finns överhuvudtaget inte alls. Hakungebacken i närheten av Österåkeranstalten blev det bästa jag kunde komma på. Den är brant >10% flera hundra meter men totalt bara ca 800 m lång. 

Cyklade först dit de knappa 4 milen hemifrån Landsnora. Fin medvind och kändes någorlunda givet gårdagens två hårda tjugor och totalt 9 mil. Tog tiden första gången i backen som tog ca 2.5 minut och tänkte att 7 gånger blir ett bra pass idag. Intervallerna skulle köras som styrkepass med ca 50 kadens. Då passade ju min CX singelklinga med 50 tänder perfekt. Bröt mig upp ståendes i bocken hela tiden med 3 lättare växlar att ta till i nödfall. TUNGT men 2.5 minuter fungerade. Bara 6 gånger kvar nu..

Rullade ner i Stockholms kanske snabbaste utförslöpa vände och började om. 35 minuter senare var det gjort. Klarade att hålla i alla intervallerna men det kostade på och tur att jag fått med mig två lussebullar för annars hade jag fått tufft att ta mig hem i den rätt starka motvinden. Benen hade fått nog för idag och huvudet med 1190 höjdmeter på 88 km, men oj så skönt när det var klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar