måndag 12 december 2016

50 på torsdag men en bra bit kvar till Li Ching Yuens 256 år

Ni som inte såg och hörde Patti Smith sjunga mästarens A Hard Rain´s A -Gonna Fall från Nobelgalan i lördags. Missa inte det här nedan. Vilken känsla, vilken nerv, magiskt av Patti Smith som bryter ihop efter ett par minuter av nervositet, tar sig sen samman och framför ett av Dylans mästerverk i en otroligt vacker version.


A Hard Rain´s A Gonna Fall finns det risk för hemma hos oss på lördag. Lär bli livat, med 50 års fest nr 2 med cocktailparty +50 pers. Mycket firande nu så här halvvägs in livet, eller halvvägs? Jag hoppas mer på att det bara gått ca 1/3 av mitt liv än. 50 är det nya 40 och om 30 år är 80 det nya 60. Forskning och förståelse kring åldrande med bättre levnadsvanor, kost och cellvård går så fort fram nu att det finns många experter som tror att världens första person som kommer att bli 200 år redan är född. Eller han kanske redan har funnits? Läs här den fascinerande historien om Li Ching Yuen en kines som dog 1933 då 256 år gammal (197 år enligt andra källor) men rekordgammal och bra mycket äldre än vad som anses möjligt att bli verkar han blivit på en örtbaserad kost. 210 cm lång 24 fruar och över 200 barn. Hyggligt krut i den gubben om man säger så..


http://www.newsgram.com/li-ching-yuen-the-256-year-old-herbalist-lived-on-a-diet-of-herbs/.  Ett fint exempel på att vi i högsta möjliga grad kan påverka vårt välmående och livslängd med kost och livsstil. Läs här också en intressant färsk artikel från Nobelsymposium med Elisabeth Blackburn en av världens ledande forskare inom celler och åldrande tillika nobelpristagare 2009. Hon förutspår ett stort genombrott inom snar framtid vad gäller förståelse kring kost och naturliga tillskotts betydelse för vårt välmående. http://www.svd.se/forskare-stort-genombrott-mot-aldrande-ar-nara?ref=yfp
Må bättre. Prestera bättre. Längre. Det är kring våra cellers välmående och med naturliga tillskott för dessa som jag och några partners nu snart är på väg att lansera en produkt som jag hintat om här tidigare. Mer info inom snar framtid.

Jag ser redan nu en otrolig skillnad bara på en generation. Minns som barn när min morfar hade 60 års kalas det var mer som ett ålderdomshem i känsla. Nu i helgen var mamma som fyller 79 till våren och bor i Kalmar uppe och hälsade på när vi hade kalas nr 1 för hela storfamiljen och middag med 25 personer.

Bra med stort kök 

Mamma jobbade tills bara för några år sedan och är ute och dansar 2 gånger i veckan. Det är det det handlar om. You dont stop dancing because you grow old you grow old because you stop dancing.

Mamma och Vera i lördags

Man kan prestera på sin personliga toppnivå upp och även förbi 50 års åldern. Jag satte personliga rekord i kraft på cykel för ett par veckor sedan i Thailand och hoppas kunna utvecklas lite till nästa år efter jag opererat bort all metallskrot i höft o nyckelben nu till jul.

Fick några roliga och fina presenter i lördags men allra roligast var nog Kajsas syster Lisas dotter Klara 13 år som tycker jag cyklat omkull tillräckligt och köpt ett par stödhjul till mig. Underbart, de kommer passa perfekt på Merckxen:-). Tack Klara!


Träningen har gått på lite lugnare varv nu sedan Thailand. Lite roddmaskin och styrka med 40-50 min Monark ej för tugnt både i lördags och söndags kändes rätt lagom. Har inte huvudet just nu för de riktigt tunga ansträngningarna. Hade tänkt att försöka hinna med en Kompiskamp december innan jag lägger mig på operationsbordet den 20 december men tror jag lämnar en raincheck på den. Mycket festligheter nu innan dess. Innan storfesten hemma på lördag har vi först julbord på jobbet på torsdag sedan ska Kajsa och jag på Kents avskedskonsert på Tele 2 kvällen jag fyller. Ser verkligen fram mot det. Har gillat Kent hela deras långa karriär och minns när jag köpte debutalbumet tidigt 90 tal och lyssnade på vägarna när jag på den tiden åkte runt och sålde golfutrustning till klubbar runt i landet för snart 25 år sedan.

                                                  Tack Kent för alla sångerna
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar