lördag 4 mars 2017

Lite Cykel, linbana, rafting, elefanter, apor, buddhor och ett liitet vattenfall

Sitter i en minibuss det är lördagmorgon kl 8.30 i Phuket. Vi är på väg på en heldagsutflykt  med apor, en Buddhagrotta, rafting, vattenfall och linbana. Liten känsla av att promotorn sålde in raftingen och vattenfallet lite häftigare än vad guiden i bussen nyss gjorde men vi får väl se. Promotorn "glömde" i alla fall tala om att det var 1.5 timme i buss dit.. Men det blir säkert kul när vi väl är framme.

Kör just nu över bron till mainland
Phuket, vägen jag cyklat ett gäng gånger nu senaste 2 åren mot det exceptionellt sceniska Phang Nga området. Ni som varit där vet James Bond Island från Mannen med den gyllene pistolen.

"James Bond Island" från förra årets resa.

Ska cykla där imorgon också, blir kul, hänger med gänget i Z Coaching på långtur runt 17 mil är det med avgång redan 06.50, så ingen Romeo & Julieta cigarr på altanen ikväll. Men jag tog en igår med ett glas rött efter middagen när Kajsa och jag sent såg den spännande staffetten från skid VM i Lahtis på Ipaden. Spännande värre och vilket superlopp Hellner gjorde som Halvarsson fint följde upp till ett brons. Hellner känns farlig inför 5 milen. Man kan ju egentligen inte se på SVT Play skidsändningar från utland men genom att "lura" systemet med en svensk vpn adress som jag köpte från sesvensktv.se fungerade det till slut. Även om Kajsa och jag höll på att ge upp häromdagen då vi med teknikstrul (känner man igen det temat i livet?) höll på i 1.5 timme innan vi fick det att fungera. Mysigt ala grande att runda av en god middag med 30 grader på altan och lite skid VM ikväll damernas 3 mil och ny medalj för Charlotte? Fast i stafettens andra del av sträckan dåg det ut som hennes grymma form försvann. Tillfälligt hoppas jag.

Vi åker hem måndag morgon. Det blir "bara" tre cykelrundor fast jag hade med cykeln. Men det har känts rätt lagom och mycket skönt att känna sig sugen och fräsch också mellan rundorna till skillnad om man kör 10-15 mil om dagen varje dag på en vanlig cykelresa. I förrgår cyklade jag drygt 11 mil solo. Höll mig på de fina vägarna på Östsidan och körde ut på udden Ban Ao Kung med Ao Po Hill branten ett par gånger. En helt magiskt fin sträcka runt en mil med superasfalt och noll bilar. Precis som loopen runt  Laem Sine på 9 km. Man får nästan nypa sig i armen hur bra dessa träningsvägar och cykelupplevelse är här.

Laem Sine roadview
Mer Laem Sine

Det kändes bra i kroppen utan att köra stenhårt 129 pulssnitt ca 74% av maxpuls men ändå med hyggligt tryck och 11 fina mil i värmen. Första varvet i Ao Po Hill maxade jag i branten, tyvärr i motvind men persrekord i backen så det var ju kul.

Ao Po Hill torsdag
Hela rundan i torsdags


Nu är vi på väg hem i minibussen igen efter en lång dag. En hel del kul grejer som rafting (som gick betydligt hårdare och blötare till än vad jag gissat, kul tyckte vi alla)

Linbana var också kul och Golden Cave med jättebuddhan och en buddhistmunk som välsignade turister och alla aporna där var också sevärda. 
Alice försökte mata de redan proppmätta aporna utan att lyckas
Den här turisten lyckades bättre

Lite kul när vi kom till Golden Cave så kom Kajsa o jag på att vi varit där 98 första gången vi var i Thailand ihop och innan döttrarna. Kändes nästan lite märkligt som i ett helt annat liv. Det var det ju också iofs. Thailand har ju verkligen blivit ett favoritland genom åren med alla resor en 12-14 gånger eller vad det kan vara. Älskar det mesta med Thailand, klimatet, maten, snälla människor och fantastisk natur.

Inte riktigt lika kul var bussturen dit och mellan alla stopp. Blev nog 4 timmar i minibuss idag och stackars Sara som ibland blir åksjuk kräktes i bussen imorse efter 1 timme när vi hade 1 minut kvar till första stopp. Lysande timing.. och andra förskräckta utflyktsdeltagare som hade önskat sig någon annan plats då. Jag offrade en hotellhandduk och med lite vatten blev bussen i åkbart skick igen faktiskt utan kräkslukt efter första linbanestoppet. Som tur är mådde hon snabbt bättre sen.

Vattenfallet var kanske ingen kioskvältare
men bjöd på fiskpedikyr för fötterna vid starten av fallet.

Har nu duschat efter några svårslagna timmar på stranden strax innan solnedgång. Hann med att jogga barfota en kvart i vattenbrynet, vilken underbar känsla att kunna göra det efter 1,5 års haltande och värk. Följde upp med 30 min yoga i sanden innan renlevnadskvoten för dagen var fylld och det var dags för en drink.

Imorgon lär bli en svettig och lång cykeldag 17 mil i den här värmen..

Sawadee krap!


2 kommentarer:

 1. Hej. Har dottern testat Calma? Det är ett åksjuketuggummi som hela vår familj använder med bra resultat.

  Mvh Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Johan! Ska försöka få med dem nästa gång:-) kör hårt!

   Radera