onsdag 22 mars 2017

Opererad för sista gången på ett bra tag hoppas jag

Är hemma och vilar en dag till efter en lyckad operation och borttag av nyckelbensplatta på Danderyds Sjukhus i måndags. "Sjukt" imponerande tidseffektivitet på DS . Kom in 12.30 direkt in på operationsbordet, sa godnatt och drog in några andetag och försökte koncentrera mig på att känna in stunden då narkosdimman tar över. Det gick förstås inte den här gången heller. Narkosens kraft är lika skoningslös varje gång och bara slår ut dig på några sekunder. Lite fascinerande och på något lite halvsjukt sätt gillar jag att bli sövd. Har ju fått min beskärda dos av narkos de senaste åren men nu hoppas jag att det var sista gången på mycket länge.

Vaknade upp lite skönt dimmig och tittade på klockan, den var 13.45. En sköterska frågade hur jag mådde, jo tack ganska bra. En stund senare kom den trevliga ortopedläkaren Erika som opererat mig och även opererade in höftplattan hösten 2015. Hon sa att det gått fin fint. Hon hade lämnat kvar en liten skruv som satt inbäddad i benet och lika gott kunde var kvar, men plattan och 5 skruvar var ute. Gott så, kan leva med att ha ett litet minne kvar. Jag frågade hur utsatt eller svagare nyckelbenet är nu av skruvhålen? Erika sa att det är stor risk att det går av om du ramlar de första två månaderna innan ny benväv bildats. Så baserat på det så kommer jag inte köra någon tävling eller linjelopp nu i starten på säsongen. Åker ändå med SCK på träningsläger till Båstad över helgen nästa torsdag. Det blir säkerhetsfokus där och position långt fram eller sist i klungan. Låg och kontemplerade en dryg halvtimme innan jag fick sätta mig i en fåtölj för kaffe saft och en macka.

Lätt narkosdimmig 

Vid 15 tiden 2.5 timme efter jag kom till DS var jag klar för hemgång och gick ganska nöjd om än lite vimmelkantig ut mot entren och tog en taxi hem. Rätt imponerande operation Express.

Inget ont av blockad / bedövning första kvällen natten. Igår var det lite värre men klart bättre idag och behöver inga värktabletter nu mer. Imorgon blir det jobb och ett kul föredrag på kvällen om vårt Cellexir projekt som nu efter en tids försening  av olika slag nu snabbt närmar sig lansering.

Det känns vansinnigt skönt att ha höft och nyckelbensplatta på köksbordet istället för i kroppen. No more Bionic Man!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar