tisdag 10 december 2019

Sara Hedberg & Marlin Brown välkommen till Cellexir Cycling!

Jag träffade och cyklade med Sara första gången på Fredrikshof klassiska motionslopp Roslagsvåren 2017 minns att jag blev mycket imponerad av den här tjejen som inte bara hängde med första gänget under det hårda loppet utan även bidrog bra till farthållningen i den allt mindre första klungan som till slut kom tillbaka till Vikskolan i Upplands Väsby efter 13 hårda mil i en bara 6 man och 1 kvinna stor grupp. I referatet ovan kan ni läsa om loppet och hur grymt hon körde. Jag har cyklat med en del riktigt snabba och brukar kunna ha en känsla och ett öga för vilka som har det där lilla extra. Som får det att se så lätt ut, de bara flyter fram fort fort till synes utan hård ansträngning. Förstod direkt att om hon bara vill så är hon ledande i Stockholm på nolltid. Och det ville hon och det var precis så det blev. Sara började tävla i sent påbörjad cykelkarriär nära 40 och hon har dominerat ganska kraftigt i Stockholm de senaste åren och även vunnit totalen i Swecup 2 år och kört för landslaget. Imponerande är bara förnamnet. Och tänk nu ska vi bli klubbkamrater. SÅ roligt att Sara Hedberg och dito lika imponerande Marlin Brown ska köra med oss i Cellexir Cycling nästa år. Varmt välkomna till teamet tjejer! Nedan presenterar vår ordförande Torbjörn De Jager tjejerna i vår facebook grupp följ gärna oss här: https://www.facebook.com/cellexircycling/

Cellexir Cycling Club förstärker laget med riktigt duktiga kvinnliga åkare.
Vi har länge känt att vi velat ha ett starkt damlag som matchar herrarna. Nu blev det nog så att de nyanlända mer än väl matchar herrarna i laget.
Åkare: Sara Hedberg
Sara är en 40 årig två barnsmor som bor med sin familj i Sollentuna utanför Stockholm. Hon började cykla 2004 och har ett brett idrottsintresse som fångats av cyklingen. När Sara hade genomfört några Svenska klassiker var det cyklingen hon fastnade för berättar hon. Sara har även till förmån för Barncancerfonden cyklat med Team Rynkeby till Paris och genomfört Vätternrundan de tre senaste åren med SKODA Cycling Team som ambassadör.
Under säsongen 2017 började Sara tävla i damelit och sedan dess gått från klarhet till klarhet. Sara har bl.a. hunnit med att vinna Stockholmscupen, totalen i SWE-cup 2 ggr och representerat Sverige i UCI WWT Vårgårda nu i augusti 2019. Nu ser vi fram emot nya framgångar tillsammans med oss i Cellexir Cycling.
Vi hälsar Sara varmt välkommen till Cellexir Cycling Club som tillsammans med Marlin Brown kommer representera vårt damlag 2020 på tävlingsbanorna.


 Åkare Marlin Brown
Marlin är en 44 årig 3 barnsmor boendes i Huddinge som började cykla 2016 för att klara klassikern. Året därpå tog hon sig an en sub 8 grupp på Vätternrundan. Nu kände Marlin att tävlingsinstinkten kom tillbaka från friidrottsdagarna och anmälde sig till masters SM året därpå och lyckades vinna. Under 2018 gick Marlin med i CK Valhalls damelitlag som i överlägsen stil tog hem segern i Swecup. Individuellt har det blivit en 4:e plats i Östgötatempot, 6:e plats i Kinnekulleloppet, 11 respektive 13 på SM i tempo och linje, alla placeringar i damelit. I masters VM i Poznan tog Marlin en fin 12.e plats i årets, som hon beskriver, märkligaste lopp.
Marlin älskar att tävla och är så glad över att ha hittat in i cyklingens värld och känner att det finns mycket kvar att lära. Nu ser hon fram emot nya utmaningar och hoppas få många nya roliga
erfarenheter med Cellexir.
Vi hälsar Marlin hjärtligt välkommen och ser verkligen fram emot 2020 med henne i laget.


Annars rullar jag på ganska bra med basträningen, mycket pendling i November Rain som Axl Rose sjöng men igår var det peppar peppar torra vägar både till stan och hem innan det började snöa mycket igår kväll så idag var jag inte alls sugen på att cykla och fick skjuts av Kajsa istället. 
De senaste två innepassen har aerob basform varit nästa kusligt bra. På högsta nivå tror jag. I söndags en lugn halvtimme följt av 30 min MAF träning på jämn puls runt 140 med mål att tappa så lite kraft som möjligt på samma puls. Slutade på fina 305 w och 139 snittpuls under passets sista 30 min. Det ger 4.18 w/kg till 81% av pulsmax vilket kändes förbannat bra med lätt känsla. Tappade förstås lite sista kvarten hade 315 w första 15 min men inget stort tapp som bara någon vecka tidigare.

Igår efter pendlingen hem körde jag en lugn recovery timme på Wattbiken i zon 1-2 och tittade på en Netflix dramadokumentär om Romartiden. Tiberius & Caligula inga snälla killar om man säger så..Sällan om kanske aldrig känt så pass bra effekt till så låg ansträngning. En timme med snitt 245 w (3.35 w/ kg) och 118 puls kändes ju toppen och inget krafttapp och knappt pulshöjning alls sista 30 min.
Härligt att aeroba basformen utvecklats så bra senaste månaden, man blir bra på det man tränar, men nu är det snart slut på semestern i mellanmjölkens land. Efter helgerna en bit in på nyåret tänkte jag köra igång ett tungt Vo2 max block för att börja höja intensiteten och styrkan i de högre registren också. 2018 tidigt på våren körde jag det här programmet under 14 dagar och fick en grym utveckling. Här finns länk till det och till själva träningsprogrammet också http://jblifecycling.blogspot.com/2018/03/level-up.html. Kör hårt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar