torsdag 13 mars 2014

Akta er för sportdryck

Var på kontroll idag hos min alltid lika trevliga och glada tandläkare, basketlegenden Peter Gunterberg. Har haft lite känningar och ilningar från och till ända sedan den hemska upplevelsen efter Falkenloppet i somras. Var inne på kontroll några gånger efter det med tandvärk och Peter sa att det är med stor sannolikhet sportdryck som fräter under långa pass och kan skapa både känsliga tandhalsar samt hål.

Har varit lite försiktigare med sportdryck sen dess men på längre pass behövs det, gel eller liknande, inte minst på tävling. Och idag hade jag fått ett hål, jäkla skit har inte haft hål på typ 30 år. Det är sportdryckens fel sa Peter. Kan man göra något? Ja tandtråd varje dag och skölj med flour då och då. Känns som man hört någon gång förut.. Men dags att ta ordentligt på allvar nu.

När jag bokat tid för lagning  och skulle betala tittade Peters lika trevliga assistent Fia i min kundakt och sa att "Jonas du har gått hos oss rätt länge nu" Ja hur länge är det? Sen 1994 20 år sa Fia. Ja herregud vad tiden springer iväg. Men vi är precis de samma och åldras ingenting sa jag. Precis sa Fia..

När jag cyklade hem på seneftermiddagen stannade jag till på strandpromenaden vid Edsviken och tog kortet över viken bort mot vårt hus där i mitten. Där ute i solen kändes det plötsligt lite lättare att ta nesan med hål i en tand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar