söndag 2 mars 2014

Åstrand, Two Stage test & Indiskt bröllop

Same same but different som det gamla Thailändska uttrycket säger. Sol bad träning mat vatten på dagen drinkar och Chang beer på kvällen. Men igår kom ett "färgstarkt" inslag till semesterlivet. Mer om det längre ned.

Laddade ner en app efter att ha läst i Jockes blogg på Cykelbloggar om Fitness Test appen. Från den kan man enkelt göra olika löpband och cykeltester och snabbt ladda in enkel testdata i Iphone. Tack för tipset Jocke!

Körde ett Åstrand test samt ett som hette Two Stage test. Åstrand har jag kört flera ggr på Monark. Gymcykeln från Technogym gissar jag efter trampat på den nu i 4 veckor på två år visar ca watt jämförbara med utewatt och Monark är ju enligt många ca 8% tyngre 
Fin utsikt över lagunen från cykeln men oj vad jag svettas därinne

Hemma har jag efter instruktion kört Åstrand med 50 kadens och 250 w här sa appen max 250 w och kadens mellan 50-70 mät pulsen efter 5 min och knappa in värdet. Gjorde det, körde på 61 kadens och ett motstånd som prickade så nära 250 w som möjligt. Gick vansinnigt lätt och trodde knappt Garminklockan på armen som visade 118 puls efter 5 min. Det gav orimligt höga 82,6 ml/ kg/ min i VO2 max

Kan det ha varit massagen på stranden innan träningen? Mojiton eller cigarren igår kväll? Jag vet inte men lätt kändes det. Körde därpå direkt ett test till Two Stages. Förstod att det skulle bli lite mer jobb. Först 5 min mellan 120-140 i puls på jämnt motstånd och mäta pulsen efter 5 min. Direkt följt av 5 min i pulsintervall 140-170 och samma där jämnt motstånd och kolla slutpulsen. Siktade in mig på vad trodde skulle bli styvt 130 i första och hölll ca 83 kadens för ca 290 w och slutade på 132 puls efter 5 min. Etapp 2 la jag på 375 w samma kadens ca 83 gick även det bra mycket lättare än jag vågat hoppats och slutade med 151 i puls efter 5 min. La in värde i appen som svarade:
Nästa på decimalen lika. Kul. Jag fattar ju att jag inte kan ha 82,5 i VO2 Max det är ett absolut världklassresultat även för elitidrottare. Men är rätt säker på att det går åt rätt håll. Har gjort 4 lite mer avancerade ramptester hos Sportsupportcenter sista 2 åren mellan 70-72.6 i VO2 Max nu senast i oktober. 
Gissar att min låga puls även vid hög arbetsbelastning skapar en drift åt det lite väl positiva hållet här, sen är det ju det här med Monarkwatt vs andra också.

Eftersom det kändes så bra testade jag en all out på 500 w med kadens runt 93. Slet ont mellan 80-100 sekunder och sista 20 fick jag ta stående för att klara 2 minuter, 164 i puls där. Nöjd! Avslutade med 30 lugnare minuter, men trots "bara" 230-250 w ville inte pulsen ner under 130. 500 w intervallen tog nog rätt hårt. Belöningen densamma som efter alla dessa pass. Utedusch vid poolen och sen i till barn och fru. Life is good!

Näst sista dagen här i Bangtao Beach för denna gång. Helt galet event på Angsana hotellet vi bor på nu över helgen. Runt 500 överklassindier har ett bröllop för rekordböckerna. Tyckte jag upplevt pch sett en hel del av lyx och flärd genom åren runt om i världen. Men det här är bara "out of this world" i arrangemang. Någon sa att enbart blommorna hade en 4 mkr budget. Hotellet är överfyllt av kockar, de har ändå 20 egna med sig. Scener och ljudanläggningar värdiga Avici byggs upp lite här och där och med alla färger, blomsterarrangemang man inte en kan föreställa sig är det rätt häftigt även om det var lite svårt att somna igår natt mitt i konserten dom körde på beachcluben
Kvällsparty på stranden
Eftermiddagsparty
Bra tryck med DJ efter liveband och jäklar vad dom festar. Är det för att dom är Indier eller stinkin rich? Kanske båda två?
Några av trummisarna bredvid jättefrigolit elefanter klädda med tiotusentals blommor med en knappnål per blomma..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar