lördag 8 mars 2014

NUFIKEN på livet

Igår var en extremt omvälvande dag med de största känslorna. Igår var det begravning av Patrik Ellebo. En av vår familjs närmaste vänner som sorgligt fick lämna oss alla andra vänner och framförallt sin fantastiska familj med fru och tre barn den 5 februari efter några års hård kamp mot cancer. Endast 50 år ung och mitt i livet.


Begravningar är på ett sätt bland det värsta man kan uppleva, speciellt nära och kära som går bort alldeles för tidigt. All kollektiv sorg i Norra Kapellet i Solna som var fylld med över 100 personer KÄNDES i hela kroppen. Hela vår familj och de flesta andra grät mer eller mindre oavbrutet under den fina minnesstunden som tecknade Patriks liv blandat med vacker och stämningsfull musik. Samtidigt är begravningar bland det finaste som finns. Livet blir sällan mer påtagligt än när döden samtidigt är närvarande.


Patrik hade så många gåvor och fantastiska egenskaper. Han var entreprenören, sällsynt begåvad i affärer och yrkesliv. Han var filosofen och tänkaren Han var livsnjutaren och gastronomen. Han var den empatiske vännen och varmaste familjefadern. Den som alltid hade tid för alla omkring sig och aldrig hade något ont att säga om något eller någon. Patrik var alltid positiv till och med på slutet. Under vårt sista samtal bara några veckor innan han lämnade oss sa han med gråt i halsen. "Jag ska kämpa ända in i kaklet".

Patrik var alltid i nuet och nyfiken på allt. Han skapade till och med ett briljant nytt ord för det. Att vara NUFIKEN, det är det livet handlar om.

Patrik såg sin familj som ett lag och dom hette Team Ellebo. Patrik var född till ledare och en bättre lagkapten kan en familj inte önska sig. Det var väl det som Gud hade sett en längre tid när han bestämde sig för att värva Patrik till sitt lag Team Heaven den 5 februari. Jag är säker på att Patrik tar en plats i startelvan omgående. Han kan spela på alla positioner, och det vete katten om han inte snart är lagkapten även där.

Patrik var även gudfar till vår yngsta Dotter Vera som fyllde 8 år samma dag Patrik lämnade oss. Hur hemskt det än är på alla vis så blir det ett fint minnesdatum för henne när åren går. R I P kära Patrik från oss alla.

En hyllningsfavorit från mig skriven av Bob Marley, sjungen av Johnny Cash & Joe Strummer Redemption Song. Alla tre är dom lagkamrater med Patrik nu i Team Heaven. Banne mig inget dåligt lag han har kommit till..

Så dags att bli NUFIKEN och njut av livet idag. Ett av de sista tipsen jag fick av Patrik. Och en bra nufiken dag idag blev det. En 3 timmars tur i den fantastiska vårsolen idag med några klubbkompisar från CK08. Utepremiär på racer, grymt kul och skoj att trycka på några korta spurter och backar i annars lugn distansfart. Premiär i nya hjälmen, hur snabb som helst, så aero att all motvind (som de andra sa var stark:-) bara smög sig runt den aerooptimerade formen. Suveränt skön också och grymt synfält under det gigantiska visiret.

Vi hann knappa 9 mil. Imorgon blir det lite längre och första passet med delar av Contigänget inför årets Vätternsatsning under 7 h. Klarar vi det nu efter två år strax över? Klart vi gör.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar