torsdag 1 september 2016

JB@Smacktempo Fysingen runt - Fan rätt schysst alltså!

Ja du JB! Det där var fan rätt schysst alltså. En balanserad start med tydlig styrka som träffar pedalerna med hårt och jämt tryck Ett riktigt kraftpaket med toner av frukt och lite nötter och en viss nyans av sötma i eftersmaken. Mittenpartiet håller också ihop bra men viss antydan till syrlighet i kroppen gör sig påmind. Sista tredjedelen av biran, förlåt jag menar loppet blir tyvärr rätt blaskig och på slutet farligt nära att bli avslagen. Men det håller ihop till en viljeseger och allt kommer ut ända in i kaklet och helhetsintrycket blir fan rätt scysst alltså. Det blir 4 Kenta av 5. Skål grabbar!


Vilket lopp jag gör igår. Ursäkta om jag blir lite skrytig nu men från de mörka ställen jag varit på sista året och fortfarande till stor del är kvar på så måste jag tillåta mig själv att vara lite skitnöjd med gårdagen. 

Personligt rekord på den sträcka jag så ofta tränar på och även kört på samma Smacktempo flera år i rad. Var kom den ifrån? Igår på dagen var det inte mycket med mig och jag funderade på att ställa in när jag haltade bort med höftvärk till min kiropraktor på eftermiddagen. Kände mig trött, sover oroligt och lätt sedan länge och har rejäl revbensvärk från senaste vurpan för två veckor sedan. Thomas tryckte och masserade lite med sina magiska händer och vips fick höftböjarmuskeln kontakt igen och fungerade. En märklig och härlig känsla av kraft kommer i benen. Vänsteraxel och de stora problem jag har med den sen Malliskraschen i våras får vi dock jobba vidare med. Åkte ändå hem från stan i den fantastiska sensommardagen med en stärkt känsla. 

Ok race time! Tryckte i mig dubbla värktabletter mot revbensvärken och åkte iväg till Vikskolan i Upplands Väsby och sen iväg. 

Jag cyklar de 19 km på 25.25 vilket enligt Strava gör 44.7 kmh i snittfart. Resultatet säger att banan är 19.3 och farten därmed 45.5 men det känns lite högt. Oavsett vad, det snabbaste jag cyklat Fysingen Runt. 2014 Smackloppet blev tiden 25.40 och förra året i mycket bra form strax innan amatör VM i Danmark 25.28. Inga stora skillnader men att igår slå personligt rekord med det jag har i bagaget känns ju verkligen helt overkligt. Nästan absurt, jag fyller ju 50 i december också. Det borde inte gå men gick ändå. Project Benjamin Button och Growing Young. Ligger det kanske något i det?

Placeringsmässigt blev jag 4 av 77 startande. Min urstarke klubbkamrat i SCK Christian Harnesk Nilsson som hävdar sig bra i elitklass på tempo och gör Monarktjugor på 400 w var snabbast på 24.16 och nära 47 i snittfart. Thats pretty fast if you ask me? Jacob Wikh Ryska Posten som tog storslam och alla guld på ban SM hade 2 tid på 24.42 och The Masters Undisputable TT champion of the World i Sverige Niclas Näslund CRT H 45 3:a med 24.54. Jag var 31 sekunder efter Niclas igår. En bra bit efter men relativt sett klart det närmaste jag varit Niclas svenske mästaren som oftare vinner mastersloppen i tempo med minuter än sekunder. 

Talar en kort stund efter loppet lite med Eva Lindskog D 40 CK Valhall. Ser sen i resultatlistan att hon cyklade runt banan på 26.19 vilket ger ca 43 snitt (på rätt banlängd står 44 i listan). Undrar vad hon kommit på för plats om det varit tempo SM damer där igår? Inte många tjejer i världen i hennes ålder som matchar skulle jag gissa? Speciellt inte som bara cyklat i några år som jag har för mig Eva bara gjort. Evy Palm "varning" och galet imponerande.

Jag är anmäld till Tre Berg i helgen och Velothon nästa helg. Hade bestämt mig för att låta kroppen bestämma om jag ska cykla dessa. Resultatet igår var ju på ett sätt helgrymt men det var under smärta. Revbensfrakturerna gör för ont och jag fick snabbt efter loppet inse att några 18 mil med Tre Berg inte är att tänka på. Tråkigt och tror den typen av lopp hade passat mig rätt bra. Ställer nog in Velothon också nästa helg.

Nu gäller det att läka ihop ordentligt och bli helt återställd innan nya utmaningar tar vid nästa år. Senaste året har varit helt absurt på alla sätt. Men jag lever och det här kändes för jäkla skönt igår i mitt eget huvud att få göra en så här pass bra prestation. 

Det mina vänner. Det är fan rätt schysst alltså!

"Res dig från varje smäll. Det står en ängel på din axel - Din tid kommer!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar