lördag 2 december 2017

20 min test Quarq D Zero vs Monark 828

Gjorde ett litet test idag i Vinterstudion. Provade nya Quarq D Zero vevpartiet / wattmätaren på tempocykeln vs Monark 828 strip. Efter en uppvärmning tog jag först 20 min på Treken med så jämn puls som möjligt kring 140 och ca 80% av max.


Följt av samma procedur på Monarken. Min teori innan testen efter jag invigde Quarqen igår och fick slita ORDENTLIGT för att ens nå 300 w var att Monarken skulle visa högre siffror givet samma ansträngning.

Började på tempocykeln och fick ändå ganska snabbt en känsla av att det inte var så illa som igår kunde hålla de första minuterna strax över 300 w utan pulsen gick över 140. Men strax fick jag en vikande trend och tappade ner mot 250 w sista 10 min. Snittet blev 260 w över 20 min med 140 puls pch en relativt lätt känsla. En perfekt 50/50 kraftfördelning och ett klart fall framåt mot igår morse.


Här syns tydligt en vikande krafttrend i grafen  från min Elite trainer som visade hela 313 w och alltså 53 w för högt om vi utgår från att Quarq D Zero visar korrekt. Den vikande grafen första 10 min pekar på lite halvrasslig aerob form just nu. 


På Monarken sen kändes det lätt i början och jag körde på 3 kg med dryga 90 kadens i början. Men fick vika ner mot 85 ganska snart för att hålla pulsen på något slag över 140. Landade på någon watt mer i snitt på Monarken men också ett par pulsslag högre. Hinner testa mer i vinter men idag gör jag bedömningen att de visar relativt lika. Det kan ju också vara skillnad i kraft via position tempocykel eller racerlik på Monarken.

Rundade av med 2 st 8:or i hårt tempo den första på 100 kadens och nästa på 50 innan Alice tog över Monarken. Jag köpte ett par cykelskor till henne häromdagen som hon invigde med beröm godkänt tyckte hon och körde 30 min med varannan minut hårt. Har en känsla av att hon skulle kunna bli ganska bra på det här om hon började cykla..


7 kommentarer:

 1. https://ted.com/talks/elizabeth_blackburn_the_science_of_cells_that_never_get_old?utm_source=tedcomshare&utm_medium=email&utm_campaign=tedspread--b

  SvaraRadera
 2. Ditt intresseområde, onekligen. Dina funderingar är desamma som nobelpristagarens :-)

  SvaraRadera
 3. Intressant stort tack för länken Reine! Blir spännande att lyssna.

  SvaraRadera
 4. alltid intressant läsning :)

  SvaraRadera
 5. Tack för komplimangen! Och tack Reine för länken.Intressant om våra celler och hur vi kan påverka ”healthy lifespan” går i linje med min analys sen tidigare om 1 . Bra mat 2 låg stress och 3 rör på dig mycket som de viktigaste faktorerna för långt hälsosamt liv.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker också att området är väldigt intressant och håller med dig i dina inlägg som jag följer med stort intresse. 1) Bra mat och 3) Rör på dig; ser jag som mikrovariabler. De är lättare att påverka (tar dock en stor del viljestyrka och karaktär såklart), medan 2) Låg stress; ser jag som en makrovariabel. Det skall till ett makrobeslut i ens liv för att byta jobb eller jobbmiljö.
  Ah well, nu har jag reat in en Wahoo Kickr på Black Friday så efter att jag blir kvitt förkylning ska jag påbörja Projekt Cancellara...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt och vad kul med en Wahoo Kickr, fina grejer! Kör hårt!

   Radera