fredag 1 december 2017

Its all been FAKE NEWS JB

I onsdags hade Cykloteket i Bromma ett kul event när Zwift / Wahoo Tour kom på besök. 4 stationer med Wahoo Kickr Trainer med kopplade TV skärmar till och sen tävling i en 900 m lång backe med 5% snittlut. Jobbigt? Skojar du! Jag värmde upp en gång och tog i ganska hårt med ca 350 w snitteffekt. Körde då upp på 2.11. Killarna från Zwift London som var på besök med DJ Pizza / öl och läsk visade mig hur Zwift fungerar. Första gången jag provade Zwift och det var riktigt kul. Inte lika kul kanske (i alla fall inte sista 45 sekunderna:-( andra gången när det skulle rejsas. Fattade ju att det var full insats hela vägen som gällde för att något med de bästa tiderna att göra. Då första heatet hade flera tider strax över 1.50. Starke Cyclocross mästaren Hasse Mård CRT körde upp på 1.51 och hade ledningen när jag skulle köra i andra heatet. Finns en filmlänk längre ner som visar eländet sista minuten. Fy tusan vad ont det gjorde överallt. Hela kroppen i uppror och jag krängde som Briggen Blue Bird av Hull på cykeln som en kompis beskrev det efteråt på fb. Inte snyggt på något sätt men med mycket vilja och med varje muskel i kroppen till hjälp slet jag mig in i mål på 1.49.82 vilket ger ca 30 i snittfart och tog ledningen. Gott så tills det kom en pojkvasker på 15 år och 58 kg vid namn Willian Lewis Täby MTB och visar sån disrespect mot di gamle att han körde upp på 1.43.18. Allvarligt William? Inte ok :-) Grymt kört William vilken talang Täby har där, imponerande. Som om inte det räckte mosade en 90 kilos urstark kille upp sen i sitt andra försök 3 sekunder snabbare än mig. Friederik hette han och är tydligen med i Allied Powers gänget som jag ska vara med och försöka cykla Vättern Sub 7 med nästa år. Bra! Friederiks ben lär vi få nytta av. Det var rätt sjukt att se han satt och tryckte 6-700 hela första minuten och höll i det otroligt bra hela vägen upp. Grymt kört Friederik. En stor eloge till arrangörerna, mycket folk och trevlig stämning

 Nöjda CRT killar när pärsen är över

Lämnade även in min Trek Speed Concept som blev så här fin med Quarq D Zero wattmätare och nya SRAM Aero med nätta 55/42 klingor (hörde jag benböj? För att dra runt den utväxlingen..)

Film från Zwift / Wahoo och en lidelsefull minut

https://www.facebook.com/jonas.bohr/videos/1667252713333603/

Efter en dag med strul och som vanligt tekniska tillkortakommanden med sensorer, misslyckaden att para ihop Garmin 520 med Quarq.  Programvaror som ska uppdateras osv (en ständig förbannelse i mitt liv. Varför får aldrig något fungera eller bara gå lätt åtminstone EN ENDA GÅNG?). Imorse hade jag dock till slut fått ordning på det och tog 30 minuters tempocykling innan jobbet idag på min Elite trainer. Är Quarqen rätt kalibrerad? Vet inte, har gjort det både med app och via Garmin 520 men jag har aldrig upplevt så tunga watt. Kom knappt upp i 300 w hur mycket jag än tog i morse. Elite Realaxiom trainern visade 60 watt mer. Rimligt vore kanske en gissning däremellan om jag bara gick på känsla i kroppen. Men helt klart om Quarqen, vilket man väl ändå får anta visar rätt så har mina tidigare utsagor om effekt eller tro på densamma varit FAKE NEWS. Avslöjad! Jag som trodde jag var lite ok på det där med cykel understundom. Nähä inte det. Som om det inte räckte så avslöjades min prestationsnivå obarmhärtigt en gång till i veckan som FAKE NEWS. Det var i samband med att jag bytte dubbdäck på CX i lördags när jag fick andra punkteringen samma dag mot slutet av träningsturen på framhjulet. Lyckades ta mig till alltid lika hjälpsamme och trevliga Roger på Cykelhuset i Väsby. Han konstaterade att dubben fram på tunga men nu snabba Schwalbe dubbdäck med hårdnat gummi och inslitna dubbar efter 2 säsonger nu började äta sig in mot slangen som fick en minimal pyspunka. Roger fick dit Soumi Tyres Skinny Freddie 30 mm dubb. Såg lite nätare och snabbare ut än de bredare tyngre Schwalbe och jag kunde nöjt ta mig hem sista milen i lördags. I veckan under jobbpendling har jag dock tydligt märkt hur mycket långsammare däcken är när de är nya. Det skiljer minst 3-4 kmh i känsla utan något vetenskapligt belägg eller hårdtest än, men helt klart en stor skillnad. Jag som var så nöjd häromveckan när jag cyklade med 33.3 snitt på cx med dubbdäck 6 mil i värsta skitvädret och tänkte den farten har jag aldrig varit i närheten av tidigare. Kul att va i så bra form tänkte jag. No wonder why! Jag åkte ju på turbo däck, fusk! Its all FAKE NEWS JB. You better start training harder boy..

 

2 kommentarer:

  1. Kul att bli omnämnd. Och kul att genom William se att det finns hopp för svensk cykels framtid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grymt kört Fredrik ser fram mot utecykel ihop i vår:-)

      Radera