söndag 10 december 2017

Debut med cykel på Bosöns löparbanor 8x8 hårda minuter 

Det där var riktigt roligt. Lite läskigt i början innan jag hittade linjerna och blev trygg i dryga 40 fart och vågade lita på greppet i kurvorna. Ett evigt vänstersvängande kan man beskriva morgonens övning med. Varvet på Bosöns löparbanor är ca 200 meter. Doserade kurvor men håller inte för mer än ca 44-45 då innerpedalen kan riskera att slå i. I den farten är g krafterna också högst kännbara och det gäller att se långt fram i kurvan och verkligen hålla linjen.

Vi var en 12-13 st som samlades för start redan kl 07.00 imorse. Många i CRT på plats. De Jager, Kuhl, Ljungberg, Godman, Drakenward och jag plus lite blandade åkare från andra klubbar med bl.a årets linjevärldsmästare i H 60 Krister Bergström Fredrikshof. Torbjörn DJ gick igenom rutinerna efter ett gäng uppvärmningsvarv. På programmet 8 st 8 minuters intervaller i hög fart med 2 min vila. Kändes lite halvt oskönt på uppvärmningen, lite högriskkänsla då marginalerna är små både vid omkörning och mellan varandra när man går upp i ”velodromen” i kurvorna för byte i fronten. Men kom in i det bättre och bättre efter den första 8 minutaren och de sista 4-5 var riktigt roliga.

En världsmästare i två helt olika sporter i aktion. Förutom guld i H 60 linje i år har Krister hela 5 VM guld i segling i 505 klassen mellan 87-00. Galet vilka meriter. Kung Krister!

Vi delade upp oss i tre grupper och jag körde med en liten 3 mannagrupp med Stefan Ljungberg och världsmästare Bergström. Vi hittade en fin rytm och intervallerna tuggade på. Kände mig starkare och starkare i takt med ökad vana och förtroende i kurvorna. De Jager gruppen om 4 höll ca samma fart som oss och sista 2 minuter i sista intervallen blev det lite het stämning när de var ifatt oss och Ljungberg blev förbannad då han trodde de ropade på omkörning. Inte helt optimalt risk / reward när vi redan höll 43 fart. De hade inte ropat omkörning på oss utan gruppen emellan oss som körde lite långsammare, men vi gick upp på bana 2 och de körde om. Några heta kommentarer flög mellan Ljungberg och Kuhl i missförståndet. Efter vi släppt lite lucka gick vi ifatt igen nu ropade Ljungberg omkörning som  ”hämnd”. Torbjörn låg i front och gick ut i bana 2 men höjde samtidigt farten till typ vad det går där inne. Jag låg i front på innern och gick upp jämsides med Torbjörn men nu låg vi väldigt nära max både i watt och fart sida vid sida i ett drygt varv och tuppfäkatdes. Lite över gränsen för bra risk reward och som tur var var intervallen slut där innan något hände. Sista två varven hade Torbjörn 5-600 w och farten var nog inte lägre än 45. Jag körde helt mätarlöst idag. Lika bra det och känslan var topp hela vägen även om slutet förstås tog skönt hårt.

Ett grymt bra träningspass och härlig fartkänsla. Helskönt att cykla racer inne i värmen mitt i vintern.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar