lördag 24 mars 2018

14 raka dagar med intervaller - Klar med Vo2 booster block

För jäkla go känsla igår tidig fredagkväll. Klar med sista intervallen http://www.training4cyclists.com/how-to-increase-your-vo2-max-in-14-days-vo2-max-test/ på Wattbiken efter 13 raka dagar på densamma med högintensiva intervaller av olika slag och innan det inomhus roddtävling på lördagen så 14 raka dagar med mer eller mindre hårdkörning. Intressant expriment. Orörd mark. Tänker mig att det kan vara bra att testa något man aldrig gjort och hade ingen aning om hur kropp och psyke skulle hantera det. Även om volymen varje dag på förhand kändes klart hanterbar och passen bara är mellan 40 min - 1 timme så tar det hårt när intensiteten ska upp på 85-100% av Vo2 max i intervaller. Den jobbigaste var häromdagen med 2x3 min på 100% och ca 415 w. Klarade inte att hålla kraft fullt ut sista 90 sekunder men annars sammantaget har det gått långt bättre än jag vågat hoppats både med kropp och psyke. En lånad Wattbike har också gett inspiration. Toppenkänsla att cykla med. Igår sista passet var ganska lätt med "bara" en hård 5 min runt 350 w plus upp och nedrull. Den kändes så bra att jag efter 5 min rull la på en 5 min bonus stående a ca 360 w på lågkadens. Den gick också bra så skarvade ytterligare 1 impulsminut i takt till Håkans Ullevikonsert 2016 med lätt euforisk känsla. SÅ skönt när man är klar med en sån lång utmaning och helnöjd kan pusta ut.

En bild från Wattbike hub på slutet i den stående intervallen på lägre kadens runt 65. Scoren för PES pedalling effectiveness score är här bara 46 resp 40 men verkar bli mycket lägre stående i låg kadens. Konstant verkar jag ha ca 5 lägre score på höger ben än vänster även om balansen är 50/50.
Egentligen ett tufft långt 75 minuters sista pass kvar i programmet men stryker det och vilar  benen helt idag och kör istället det plus lite till tidigt i morgon bitti kl 7 (+ sommartid på det ingen sovmorgon precis:-( på Bosön med CRT 8 x 8 i hårt tempo med 2 min vila blir en värdig final på det tuffa träningsblocket.
Efter det bara lätt träning inför Mallorcaläger avfärd nästa lördag. Ska göra en 5 min maxtest mitt i veckan också efter några dagars vila. Blir spännande att se om det går att höja 5 min resultatet något från starttestet i blocket. Blir inte lätt då 415 w i 5 min var kraftigt pers. Har inte känt mig lika stark något pass som det allra första men det kanske inte är så konstigt. All träning bryter ju ner och lite vila och träningsanpassning på det här kan nog bli kanon inför Mallis och till säsongen.
Var på Cykloteket Bromma idag och hämtade Madonen som fått ytterligare en cm på styrstammen kapad. Modell H1 är väldigt låg så jag vågade inte ta ner den för mycket direkt men efter abosön förra helgen kände jsg att 1-2 cm till kan ta ner. Tog en distans nu och ca 1 cm kör med det på Mallis nu och utvärderar.
How low can you go?

Nu lite energiladdning med en St Eriks IPA. Bra skit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar