fredag 2 mars 2018

10 mil ”tempo” och hårdkörning i Ao Po Hill

De 4 km på motorvägen strax efter bron med grusväg pga vägarbete hade jag gärna varit utan men annars en toppenrunda i bra tempo. 10 mil på 2.51 med 2 rejäla hårdkörningar. 


Först den otroligt fina vägen ut mot udden Ban Au Kung.


Efter 5 km på den fina asfalten utan en bil, (men körde om en moped:-) kommer den gruvligt branta knäppen Ao Po Hill en ganska kort backe men ack så brant rackare sista 100 m med runt 20%. Har kört den en 5-6 gånger och fick feeling strax innan, stärkt av bra ben och gott sinne. Nu jäv... du backe nu ska du få. Stannade och laddade, tog de här korten 

Upp sen igen på cykeln och tryckte på hårt. Orkade hålla bra även om självklart sista 15 sekunderna var vidriga. Men klättringen tar bara drygt 1.30 den långa och drygt 1 minut den korta så stor men kort pina. Kände direkt att det där ska bli kul att ladda upp på Strava när jag kommer hem. 

Fortsatte de nu vana vägarna till Laem Sine loopen 9 km. Bestämde mig för ett hårt snabbt varv för att sen köra ut mot motorvägen istället för några mil upp till fastlandsbron och sen tillbaka. Det finns två vägrenar för mopeder / cyklar så trots mycket trafik då känns cyklingen ganska säker och det brukar kunna gå fort, ja i alla fall när det inte är grusväg.. Men först fina Laem Sine som gick i bra fart med 38.7 snitt vilket kostade på hårt. Inte minst efter den tidigare maxningen i Ao Po Hill.


Nöjd och belåten en kort tur bort mot Thanyapura sporthotelll jag bott på två gånger med trivännerna i Terrible Tuesdays. Stanna till på en av alla dessa charmiga ”restauranger” eller vad man skall kalla dem. Tog en gudabenådad Pad Thai och 3 flaskor vatten a 80 baht, gav en hundring och tjejen / kocken sken upo Kap Kun Kaaaa!


Sen ut på motorvägen upp och ned tillbaka med fortsatt bra känsla ända tills den där grusvägen.., men det gick bra utan vare sig punktering eller krockar med bilar eller lastbilar. Ja sen var jag hemma efter prick 100 km på mätaren. 

Laddade upp Strava och såg en 3 plats på Ao Po Hill och en 5 :e på”långa”, kul!


Imorgon blir det sista cyklingen för denna gång på Phuket. Längtar redan tillbaka..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar